Ηλεία

Δημοτική Ενότητα Ωλένης: Σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες λόγω της χαλαζόπτωσης

Ακούστε το άρθρο

Ακόμα μια χαλαζόπτωση έπληξε χθες το απόγευμα τοπικές κοινότητες της δημοτικής ενότητας Ωλένης, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες. Το χαλάζι, χτύπησε κυρίως στα χωριά Χειμαδιό, Σόπι και Καράτουλα, με τους προέδρους των τοπικών αυτών κοινοτήτων να αναφέρουν πως το κύμα ήταν αρκετά ισχυρό ενώ σοβαρές ζημιές εμφανίζονται στα αμπέλια και τις σταφίδες αλλά και στα ελαιόδεντρα.

Μία ημέρα νωρίτερα, το έντονο χαλάζι είχε πλήξει την τοπική κοινότητα Λαντζοΐου ενώ φαίνεται πως η έντονη κακοκαιρία που συνοδεύεται με ισχυρή χαλαζόπτωση έχει «χτυπήσει» ιδιαίτερα την ευρύτερη περιοχή της Ωλένης. Χθες το απόγευμα, αγρότες των περιοχών Χειμαδιού, Σοπίου και Καράτουλα, βρέθηκαν αμέσως στα χωράφια τους, όπου είδαν και διαπίστωσαν τις καταστροφές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες.

Στο σημείο της καταστροφής βρέθηκε άμεσα ο αντιδήμαρχος Πύργου – υπεύθυνος για την δημοτική ενότητα Ωλένης, Σωτήρης Γεωργόπουλος, που είδε από κοντά και ο ίδιος την ζημιά που προκάλεσε το χαλάζι που έπεσε στην περιοχή. Ο κ. Γεωργόπουλος συζήτησε με τους κατοίκους και ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν από την δημοτική αρχή Πύργου ώστε γεωπόνοι του ΕΛΓΑ να βρεθούν κοντά τους αγρότες και να καταγράψουν τις ζημιές.

Όλη η επικαιρότητα