Αθλητισμός Μεσσηνία

Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας: Ρημαγμένο και αφημένο στην τύχη του

Ακούστε το άρθρο

Aφορμή για το ρεπορτάζ που ακολουθεί στάθηκε το τηλεφώνημα ενός πατέρα, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την ανακατασκευή του ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, η οποία, όπως φαίνεται, καθυστερεί, με τα υλικά να είναι διάσπαρτα σε διάφορα σημεία. Μάλιστα, προχθές είδε να παίζουν με αυτά μικρά παιδιά.

Βρεθήκαμε, λοιπόν, χθες το πρωί στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης για να φωτογραφίσουμε τα υλικά που μας υπέδειξαν, αλλά, δυστυχώς, κάνοντας μια βόλτα στον περιβάλλοντα χώρο, αντικρίσαμε εικόνες τραγικές για μια πόλη του μεγέθους της Καλαμάτας, σε ένα χώρο όπου καθημερινά αθλούνται εκατοντάδες πολίτες και, κυρίως, παιδιά.

Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, τις τελευταίες δεκαετίες δεν έχει δημιουργηθεί καμία αθλητική υποδομή και ό,τι έχει γίνει στις υπάρχουσες, είναι ελάχιστο για το μέγεθος της Καλαμάτας.

Ξεκινάμε με το τηλεφώνημα του πατέρα και παραθέτουμε το κείμενο όπως το γράψαμε πριν πάμε στο Στάδιο για να φωτογραφίσουμε, πιστεύοντας ότι μόνο μία φωτογραφία θα τραβούσαμε:

«Στίβος στην Καλαμάτα: Πάμε για αρνητικό ρεκόρ
Για ακόμα μια φορά γίναμε αποδέκτες παραπόνων για το Στάδιο της παραλίας. Αυτή τη φορά για το ταρτάν.
Άλλωστε, για τα υπόλοιπα προβλήματα έχουμε γράψει δεκάδες φορές (π.χ. οι τουαλέτες της νότιας κερκίδας ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί).
Η σύμβαση αντικατάστασης του ταρτάν, λοιπόν, προϋπολογισμού 230.000 ευρώ, υπογράφηκε την 1η Αυγούστου, αλλά σήμερα 1η Φεβρουαρίου δεν έχει ολοκληρωθεί.
Το χειρότερο είναι ότι τα υλικά είναι εκτεθειμένα και καθημερινά φθάνουν σε αυτό εκατοντάδες παιδιά!
Χθες, μάλιστα, επικοινώνησε μαζί μας ένας πατέρας σε έξαλλη κατάσταση. Όπως μας είπε, είδε παιδιά να παίζουν με το καουτσούκ που είναι αφημένο γύρω από το ταρτάν.
Άραγε, πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί το έργο;
Π.Μπ.

Υ.Γ.: Δρομείς, πάντως, που τρέχουν χρόνια και έχουν τρέξει και σε άλλα στάδια, μας είπαν ότι το συγκεκριμένο ταρτάν πάνω από δύο χρόνια δε θα βγάλει. Κι αυτό, γιατί η τοποθέτηση δεν έγινε σωστά και ειδικότερα το παλιό ταρτάν δεν αφαιρέθηκε στο βαθμό που έπρεπε…».

Το παραπάνω κείμενο γράφτηκε κυρίως για το ταρτάν, όμως συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα ζητήματα, όπως θα δείτε στις φωτό.

Μια βόλτα στο Στάδιο να κάνουν οι αρμόδιοι θα δουν τα προβλήματα και ελπίζουμε άμεσα να αποκατασταθούν.

Και να μην ξεχνούν πως από την πόλη λείπει ένα κλειστό κολυμβητήριο και ένα νέο στάδιο…

via

Όλη η επικαιρότητα