Ηλεία

Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας: Αποχώρησε η παράταξη Χριστοδουλόπουλου – Κατήγγειλλε ανηλεή πόλεμο λάσπης και συκοφαντίας

Ακούστε το άρθρο

Για ανηλεή πόλεμο λάσπης και συκοφαντίας από τον δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη, μίλησε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, κατά την αποχώρησή της από την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η παράταξη του κ. Χριστοδουλόπουλου αποχώρησε διαμαρτυρόμενη για τα όσα είπε την Πέμπτη στην λαϊκή συνέλευση ο κ. Λυμπέρης, ο οποίος κατηγόρησε την πρώην δημοτική αρχή Χριστοδουλόπουλου.

Λίγη ώρα μετά την αποχώρηση της παράταξης Χριστοδουλόπουλου από την ειδική συνεδρίαση για τη συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού, εκδόθηκε μια μακροσκελής επιστολή, η οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, τους λόγους της αποχώρησης από τη συνεδρίαση.

«Είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω, διότι έχω μάθει στη ζωή μου να σέβομαι τους θεσμούς τοπικής αυτοδιοίκησης που τόσα χρόνια υπηρετώ, όπως και τους εκπροσώπους τους.
Πλην, όμως, το τελευταίο 24ωρο δεχτήκαμε ως παράταξη κι εγώ προσωπικά, έναν ανηλεή πόλεμο λάσπης και συκοφαντίας, με ανυπόστατα ψεύδη από τον Γιάννη Λυμπέρη, στην τραγική δημοτική λαϊκή συνέλευση των μόλις 45 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των συμβούλων και των προέδρων του, στην οποία -σημειωτέον- ουδέποτε προσκληθήκαμε.
Ως σύγχρονος “Ιανός”, από τη μία ζητάτε την συμμετοχή όλων των δημοτών στα του Δήμου, κι από την άλλη απειλείτε με πρωτοφανή τρόπο για τοπικοαυτοδιοικητικό ότι, σε καιρό πολέμου θα μας εκτελούσατε. Θα εκτελούσατε δηλαδή το 43% των συνδημοτών μας που πριν από 6 μήνες μας στήριξαν ως δημοτική παράταξη.

Μία τοποθέτηση μνημείο αντιφατικότητας και διχασμού της κοινωνίας.
Για τα περί προδοσίας, προδοτών και δημοτικής αρχής “εφιάλτη που έφερε τους Πέρσες”, τα οποία ανερυθρίαστα εκστομίσατε, σας τα επιστρέφω.

Άλλος είναι αυτός που άνοιξε την “Κερκόπορτα” για να μετατραπεί σε χαβούζα η Τριανταφυλλιά, τάζοντας στους Ζακυνθινούς και τους Αιγιαλείς ότι θα τους πάρει τα σκουπίδια, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ζακύνθου στη συνεδρίαση του Δημοτικού τους Συμβουλίου στις 9 Δεκεμβρίου και ουδέποτε διαψεύσατε, αλλά ανέφερε ο Γιάννης Λυμπέρης και στην σημερινή συνεδρίαση του ΦοΔΣΑ», αναφέρεται, μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος δήλωσε περήφανος για την θητεία του ως δημοτική αρχή Ήλιδας «διότι εξυγιάναμε οικονομικά τον Δήμο, όταν τον παραλάβαμε σχεδόν χρεοκοπημένο.
Είμαι περήφανος γιατί σεβάστηκα τους δημοκρατικούς θεσμούς και την δημοκρατική λειτουργία του Δήμου μας.

Είμαι περήφανος για τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε έργα που έφερα στον Δήμο και εκτελείς εσύ σήμερα. Δεν περιμένω ευχαριστώ, αλλά λάσπη στον ανεμιστήρα για το 43% των δημοτών που μας στήριξαν ως παράταξη, πάει πολύ.
Κι αν εσύ έχεις μάθει να μιλάς με όρους μαφίας με ξεκοιλιάσματα και εκτελέσεις, σου υπενθυμίζω ότι και στα αλήστου μνήμης έκτακτα στρατοδικεία έβγαζαν μια τυπική απόφαση πριν τις εκτελέσεις.

Σου υπενθυμίζω ότι, το γραφείο του εισαγγελέα παραμένει στην οδό Καλαβρύτων.
Εγώ και η παράταξή μου δεν φοβόμαστε.
Περιμένω, όμως, να δω ποιός θα περάσει πρώτος το κατώφλι!».
Στη «σκιά» της αποχώρησης της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, κατά την ειδική συνεδρίαση εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2020, τον οποίο εισηγήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Ζαχαρόπουλος.
Κατά την εισήγησή του είπε ότι η δημοτική αρχή κατέγραψε τις ανάγκες και κατάρτισε έναν ρεαλιστικό και διαχειριστό προϋπολογισμό, συμβατό με τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα του δήμου.

Γνωστοποίησε ότι ο προϋπολογισμός έλαβε τις έγκυρες εγκρίσεις από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, για πρώτη φορά, χωρίς καμία υποσημείωση.

Όλη η επικαιρότητα