Ηλεία

Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας: Νυν και πρώην δημοτική αρχή δεν γνωρίζουν τι έγιναν χιλιάδες κυβικά χαλικιού από εργολαβίες

Ακούστε το άρθρο

Σε «αντιδικία» σχετικά με το που διοχετεύτηκαν χιλιάδες κυβικά χαλικιού μέσω εργολαβιών, ήρθε η δημοτική αρχή με την προηγούμενη κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Φουντάς, μετά από ενημέρωση που ζήτησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Χριστοδουλόπουλος,  οι ποσότητες που αναγράφονται στα έγγραφα δεν αντιστοιχούν με τις ποσότητες που έχουν ριχτεί σε σημεία του δήμου, με αποτέλεσμα να βγαίνουν χιλιάδες… «ορφανά» κυβικά.

Ο κ. Φουντάς εξέφρασε την απορία του για το τι ισχύει τελικά τόσο με τις αναγραφόμενες ποσότητες, όσο και με τις περιοχές που έπεσαν ή όχι τα χαλίκια στο πλαίσιο σχετικών εργολαβιών, με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  να λέει ότι οι ποσότητες χαλικιού που ανέφερε ο κ. Φουντάς δεν έχουν πέσει. Ο κ. Φουντάς εξέφρασε την απορία του τι έγιναν χιλιάδες κυβικά την στιγμή που φαίνεται να έχουν ριχτεί ποσότητες μόνο σε δύο χωριά και σε κάποια σημεία στην Αμαλιάδα.

Ο πρώην αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Τσεριώνης απέκλεισε το ενδεχόμενο να είχε πέσει όλος ο όγκος χαλικιών που αναγράφονται στα έγγραφα, με τον κ. Χριστοδουλόπουλο να παρεμβαίνει και να λέει ότι τις πιστοποιήσεις τις κάνουν οι μηχανικοί: «Καταγγέλλουμε ευθέως ότι οι ποσότητες που πιστοποίησε η τεχνική υπηρεσία δεν έχουν πέσει…». Απευθυνόμενος στον κ. Φουντά και στην δημοτική αρχή είπε ότι εάν δεν το λύσουν το ζήτημα αυτό θα το λύσει η Εισαγγελέας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ρίχνει ευθύνη στην νέα δημοτική αρχή. Εξέφρασε την θέση ότι τελικά ίσως θα πρέπει να γίνει έλεγχος των υπαλλήλων που έχουν σχέση με την περαίωση της όλης διαδικασίας.

Έναρξη… με νοσοκομείο

Νωρίτερα είχε συζητηθεί το θέμα του νοσοκομείου Αμαλιάδας, όπου σε ενημέρωση σχετικά με τις κινήσεις που έχει κάνει , «προχώρησε»  ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης. Ο κ. Λυμπέρης, αναφέρθηκε και σε όσα είχε πει νωρίτερα σε δηλώσεις του στο γραφείο του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου, όπου είχε διαμηνύσει ότι από 1η Νοεμβρίου η νοσηλευτική μονάδα θα λειτουργήσει με πρόγραμμα εφημεριών 30 ημερών.

Ο δήμαρχος Ήλιδας είπε ότι επίκειται συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για το θέμα. Το προηγούμενο διάστημα ανέφερε ήρθε σε επαφή με τον υφυπουργό Υγείας και τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ.

Πρόσθεσε ότι πλέον θα αγνοείται οποιοδήποτε έγγραφο προέρχεται από τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Κώστα Διαμαντόπουλο και θα ενημερώνεται ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, στον οποίο θα φτάσει το πρόγραμμα εφημεριών για τον Νοέμβριο προς υπογραφή.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος είπε ότι το θέμα του νοσοκομείου πρέπει να ενώνει και για το λόγο αυτό συντάσσεται προς την κατεύθυνση που έχει «χαραχτεί», λέγοντας ότι είναι θα είναι στη διάθεση του δημάρχου για από κοινού επίσκεψη στον υπουργό Υγείας. Κάλεσε τον κ. Λυμπέρη να κλείσει άμεσα ραντεβού με τον υπουργό Υγείας, γιατί στην ουσία το νοσοκομείο, όπως επεσήμανε, έχει κλείσει.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Άγγελος Κολόσακας τόνισε ότι το θέμα είναι η παροχή δωρεάν και δημόσιων υπηρεσιών προς τους πολίτες και  οι συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία δεν αποτελούν διεκδικητικό τρόπο.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτρης Κράλλης πρότεινε την σύγκλιση σύσκεψης τις αμέσως επόμενες μέρες, μεταξύ του δημάρχου, των επικεφαλής των παρατάξεων και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστα Τσαούση, στην οποία θα καταρτιστεί ο σχεδιασμός, τα αιτήματα και οι προτάσεις σχετικά με την αναβάθμιση της νοσηλευτικής μονάδας.

Η συνεδρίαση συνεχίζονταν μέχρι αργά το βράδυ με ερωτήσεις, αλλά και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, στα οποία θα αναφερθούμε στο αυριανό μας φύλλο.

Όλη η επικαιρότητα