Ηλεία

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Ανανέωση συμβάσεων και των 29 στην Καθαριότητα

Ακούστε το άρθρο

Την ανανέωση των συμβάσεων και των 29 εργαζόμενων στην Υπηρεσία Καθαριότητας αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Πύργου. Το παραπάνω μαζί με την είδηση –δια στόματος του δημάρχου Γαβρίλη Λιατσή- ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία επισκευής του Κολυμβητηρίου του Πύργου ήταν τα πιο σημαντικά θέματα της συνεδρίασης στην χθεσινή συνεδρίαση στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης το Σώμα εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του αντιδημάρχου Οικονομικών Ανδρέα Σκαρτσιάρη για την απώλεια του πατέρα του. Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της παράταξης «ΑΝΑΣΑ» Βασίλης Παναγόπουλος (σ.σ. απόντος του επικεφαλής Τάκη Αντωνακόπουλου), έθεσε –εκτός ημερησίας διατάξεως- το θέμα μελετών για τις ΣΧΟΟΑΠ, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης «Αναγένεσις» Χάρης Μιχαλακόπουλος έθεσε – επίσης εκτός ημερησίας διατάξεως- θέματα όπως η διαχείριση των τουριστών στο λιμάνι του Κατακόλου, η τοποθέτηση του Seatrack, τα έργα οδοποιίας, το γήπεδο ποδοσφαίρου στο Κατάκολο, το στέγαστρο στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου, την λειτουργία της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας κ.α. Απαντώντας στον τελευταίο ο δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «για τον Τουρισμό συστρατευόμαστε όλοι για να γίνει ο Πύργος σημείο αναφοράς.  Υπάρχει μια μικρή δυσκολία στο ξεκίνημα της προσπάθειας για να φέρουμε τους τουρίστες στον Πύργο αλλά θα `ρθουν. Η κατεστραμμένοι οικονομία της πόλης μπορεί να φτιαχτεί μόνο έτσι». Ακολούθως ο δήμαρχος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι για το γήπεδο του Κατακόλου θα διατεθούν 47 χιλιάδες ευρώ και θα μιλήσει σύντομα γι` αυτό ο κ. Σκαρτσιάρης ενώ τόνισε  ότι θα δοθεί πίστωση 257 χιλιάδων ευρώ για να ξεκινήσει η διαδικασία επισκευής του Κολυμβητηρίου.

Ακολούθησε ένας έντονος διάλογος μεταξύ του αντιδήμαρχου κ. Σκαρτσιάρη και του επικεφαλής της παράταξης «Αναγένεσις» σχετικά με το ποια υπηρεσία είναι αρμόδια για τα ακαθάριστα οικόπεδα του Πύργου που όμως δεν είχε συνέχεια.

Όσον αφορά την λήψη της απόφασης για την πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου στην Υπηρεσία Καθαριότητας, έγινε τροποποίηση (σ.σ. μετά από πρόταση του αντιδημάρχου Καθαριότητας Διονύση Μπέλτσου), και αντί της προτεινόμενης για 27 ωφελούμενους, να ανανεωθούν οι συμβάσεις (8μήνα) και στους 29 εργαζόμενους. Νωρίτερα για το συγκεκριμένο θέμα η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Άβα Βαγγελάτου τοποθετήθηκε λέγοντας ότι οι συμβασιούχοι των Δήμων πρέπει να μονιμοποιηθούν -και όχι μόνο στην Υπηρεσία Καθαριότητας- με Πολιτική Απόφαση. Ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» Γιάννης Αργυρόπουλος, ζήτησε να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της Υπηρεσίας Χρήστος Γαρύφαλλος ανέφερε ότι «είμαστε αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη… παρ` όλα αυτά εμείς κατά την διάρκεια των πρόσφατων απεργιακών κινητοποιήσεων συμμετείχαμε σε αυτές όμως ο Πύργος παρέμεινε καθαρός από σκουπίδια, κάτι που συνέβη σε ελάχιστες περιπτώσεις σε όλη τη χώρα. Μεριμνήσαμε για να παραμείνει η πόλη καθαρή και ζητάμε την  επαναπρόσληψη και των 29 εργαζόμενων της Υπηρεσίας».

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε τόσο η απόφαση έγκρισης της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2017 της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πύργου (ΔΗΚΕΠ), όσο και η προέγκριση των δαπανών και ψήφιση των πιστώσεων για την πραγματοποιήσει της εκδήλωσης/απόδοσης τιμητικών διακρίσεων ως Επίτιμους δημότες στους κ.κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής και Γιάννη Τσιρώνη, αναπλ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όλη η επικαιρότητα