Ηλεία

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019

Ακούστε το άρθρο

Με την συζήτηση για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του 2019 να αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της πραγματοποιήθηκε χθες η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου. Το Σώμα απασχόλησε και η κατάσταση του Κλειστού Γυμναστηρίου Πύργου καθώς και η ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών…

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Πύργου, ύψους 19,7 εκατομμυρίων ευρώ εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Κατά την διάρκεια της συζήτησης γι` αυτό υπήρξαν πολλές ενστάσεις από τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, χωρίς όμως εντάσεις… η παρουσίαση του Τεχνικού Προγράμματος έγινε από τον διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Άγγελο Τσίκα

Πριν ξεκινήσει η συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα ο Τάκης Αντωνακόπουλος έθιξε το θέμα των προβλημάτων στη στέγη του Κλειστού Γυμναστηρίου, ζήτησε ενίσχυση στις Κοινωνικές Δομές του δήμου, καθώς και την μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς την παραμονή των Χριστουγέννων.

Απαντώντας ο δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής είπε πως «και παλιότερα στο Κλειστό είχε καταρρεύσει μέρος της στέγης. Είναι ένα έργο που δεν το παρέλαβα εγώ ως δήμαρχος και δεν είναι μόνο η στέγη που έχει πρόβλημα. Είναι επιλογή μας να το χρησιμοποιούν πολλά σωματεία κι όχι μόνο ένα μεγάλο», ενώ για τις Κοινωνικές Δομές ανέφερε ότι «αποτελεί ανάγκη των καιρών να ενισχυθεί η Κοινωνική Πολιτική των δήμων».

Για το θέμα του Κλειστού πήραν το λόγο ο κ. Τσίκας και ο αντιδήμαρχος Λάκης Αθανασόπουλος. Ο μεν πρώτος τόνισε πως «προβλήματα στο κτίριο έχουν παρουσιαστεί εδώ και πολλά χρόνια. Πρόκειται για τύπο κτιρίων που έχει βασιστεί σε μελέτες του 1994 -παραδόθηκε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού- και πλέον δεν επιλέγονται. Οι υδρορροές αντί να βρίσκονται έξω από το κέλυφος του κτιρίου περνούν εντός του. Η στέγη στάζει αφού οι μεμβράνες που τοποθετούνται έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ζωής. Πέρα από όσα ήδη έχουν ανακοινωθεί ετοιμάζουμε και νέα μελέτη κι ελπίζουμε να ενταχθεί στο πρόγραμμα Φιλόδημος».

Από την πλευρά του ο κ. Αθανασόπουλος ανέφερε ότι «είναι άδικες οι επιθέσεις των σωματείων μέσα από τα social media. Δίνουν λάθος στοιχεία ενώ μας κατηγορούν για πολλά πράγματα που δεν είναι αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι τα θέλουν όλα δωρεάν».

Σε προ Ημερησίας Διάταξης θέματα συζητήθηκε επίσης η τοποθέτηση των 41 παγκακίων σε κεντρικά σημεία της πόλης του Πύργου (σ.σ. κυρίως πέριξ της κεντρικής πλατείας), για τα οποία έγινε γνωστό ότι κόστισαν 21 χιλιάδες ευρώ. Εκτάκτως εισήχθη προς συζήτηση θέμα αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού που όμως δεν εγκρίθηκε (σ.σ. με την αντιπολίτευση να ισχυρίζεται πως δεν υπήρχε εισήγηση).

Όλη η επικαιρότητα