Ηλεία

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Ειδική συνεδρίαση για τους Παιδικούς Σταθμούς

Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιήθηκε χθες η «διπλή» συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου που είχε το χαρακτήρα… μαραθωνίου αφού διήρκεσε πάνω από 5 ώρες! Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης πάρθηκε ομόφωνη απόφαση στο αίτημα παράτασης ενός έτους στο φλέγον θέμα της λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών του δήμου, ενώ εγκρίθηκαν σημαντικά έργα-αναπλάσεις για την πόλη του Πύργου…

Το ξεκίνημα έγινε με την ειδική συνεδρίαση με θέμα την έγκριση του ταμειακού απολογισμού του δήμου για το οικ. έτος 2017. Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ανδρέας Σκαρτσιάρης έκανε αναφορά στα οικονομικά πεπραγμένα τονίζοντας ότι το πλεόνασμα του δήμου ανέρχεται στα 7,929,835 ευρώ και 67 λεπτά. Η έγκριση ήρθε κατά πλειοψηφία αφού σύσσωμοι οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου ψήφισαν κατά, ασκώντας και την σχετική κριτική… Απαντώντας στις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης ο δήμαρχος Πύργου κ. Λιατσής μίλησε για «Επιφανειακή προσέγγιση μη ειδικών για οικονομικά δεδομένα».

Η τακτική συνεδρίαση ξεκίνησε με το εκτός ημερησίας διατάξεως θέμα για την υπαγωγή των μεγάλων ευεργετών στην λίστα των δικαιούχων απονομής του χρυσού κλειδιού της πόλης που ψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία.

Πριν την ψηφοφορία ο κ. Λιατσής έκανε λόγο για τις ευεργεσίες της οικογένειας Λάτση στον Πύργο τονίζοντας συνάμα ότι «Η οικογένεια Λάτση βρίσκει διάπλατα ανοιχτή την πόρτα της πόλης. Σε λίγες μέρες θα γίνει και η δωρεά με μεγάλης αξίας έργα που θα εκτίθενται στην Πινακοθήκη που θα φιλοξενείται στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο. Εύχομαι στις 14 Σεπτεμβρίου, που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την ονομασία του λιμανιού του Κατακόλου σε λιμάνι Ιωάννης Λάτσης να γίνει μια ωραία γιορτή όπου θα είναι όλοι καλεσμένοι».

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε και το θέμα με τους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου Πύργου όπου το λόγο, μεταξύ άλλων, πήρε και ο πρόεδρος των εργαζομένων των δήμων Πύργου-Ολυμπίας-Ζαχάρως, Χρήστος Γαρύφαλλος που εξήγησε στο Σώμα το οριακό σημείο που βρίσκεται η υπόθεση ώστε οι Παιδικοί Σταθμοί να είναι έτοιμοι να λειτουργήσουν την νέα σχολική χρονιά και να μην χάσουν την δουλειά τους 12 εργαζόμενοι… Όπως επισημάνθηκε από τον κ. Γαρύφαλλο το ίδιο πρόβλημα με τον δήμο Πύργου αντιμετωπίζουν πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας (σ.σ. 500 περίπου Παιδικοί Σταθμοί).

Το Σώμα ψήφισε ομόφωνα να ζητηθεί παράταση ενός έτους (σ.σ. έως 31/8/2019), και το ψήφισμα να δοθεί στον υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη. Παράλληλα ορίστηκε μέσα σε διάστημα 5 ημερών να γίνει ειδική συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα παρουσία των βουλευτών του νομού Ηλείας και του υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη.

Αναβολή πήραν τα θέματα που ενδιέφεραν τους μικροπωλήτές (έγκριση σχεδίου Κανονισμού λειτουργίας θρησκευτικών εμποροπανηγύρεων  και καθορισμός  τελών συμμετοχής και προστίμων που θα επιβάλλονται στις εμποροπανηγύρεις που διενεργούνται με την ευκαιρία των θρησκευτικών εορτών).

Τέλος εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία τα έργα «Ανάπλαση οδών εντός αστικού ιστού της πόλης Πύργου», «Λειτουργική αναμόρφωση οδού Κολοκοτρώνη και παράπλευρων οδών», «Ανάπλαση κεντρικών νησίδων οδού Μητροπολίτου Αντωνίου (πρώην Πατρών)», «Αναμόρφωση και αστική ανάπλαση χώρου πλατείας Ανδριάρα».

Η συνεδρίαση συνεχιζόταν και με τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης και μετά τις 11.30 μ.μ.

Όλη η επικαιρότητα