Ηλεία

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Κινητοποίηση για τους Παιδικούς Σταθμούς

Ακούστε το άρθρο

Όπως αναφέρθηκε στο χθεσινό φύλλο της ΠΑΤΡΙΣ το σημαντικότερο νέο της προχθεσινοβραδινής –«μαραθώνιας»- συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πύργου ήταν η ομόφωνη απόφαση του Σώματος για την υποβολή αιτήματος στο υπουργείο Εσωτερικών που θα ζητά παράταση κατά ένα έτος (31/8/2019), της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς.

Αν το παραπάνω δεν ισχύσει η λειτουργία των Παιδικών Σταθμών για τη νέα σχολική χρονιά τίθεται εν αμφιβόλω με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τις δεκάδες οικογένειες που θα δουν τον προγραμματισμό τους να ανατρέπεται όσο και για τους εργαζόμενους –μέσω ΕΣΠΑ- στους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς…

Παράλληλα πάρθηκε η απόφαση να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση στην οποία θα κληθούν συμμετάσχουν  και όλοι οι βουλευτές του νομού Ηλείας…

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής συναίνεσε στο ενδεχόμενο πραγματοποίησης ειδικής συνεδρίασης για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ ο Τάκης Αντωνακόπουλος πρότεινε να συμμετάσχει σε αυτή ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδικών Σταθμών.

Την πρόταση για την κατάθεση ψηφίσματος, πάντως, κατέθεσε ο Γιάννης Αρυρόπουλος που πρότεινε επίσης την δημιουργία επιτροπής για τα νέα κτίρια που –πιθανόν- θα στεγάσουν τους Παιδικούς Σταθμούς όπως και την αγορά οικοπέδου από το δήμο Πύργου προκειμένου να ανεγερθεί εκεί νέος Παιδικός Σταθμός.

Ο Χάρης Μιχαλακόπουλος –που ασχολείται από το 2016 με το θέμα- αναφέρθηκε στην «ομηρία» των εργαζόμενων τονίζοντας ότι «έχουν σύμβαση έως τον Σεπτέμβριο και μετά θα είναι άνεργοι…».

Επισημαίνεται ότι στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου συζητήθηκε το θέμα, το παρόν έδωσαν εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς αλλά και ο σύλλογος εργαζομένων στους ΟΤΑ, με μπροστάρη τον πρόεδρο Χρήστο Γαρύφαλλο. Ο τελευταίος ευχαρίστησε για την  στήριξη τους –πάνω στο συγκεκριμένο θέμα- τον υπεύθυνο Προγραμματισμού του δήμου Πύργου Άρη Φιλιππόπουλο, τον αντιδήμαρχο κ. Μπόμπορη, τον επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» Γιάννη Αργυρόπουλο και την επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Άβα Βαγγελάτου.

Όλη η επικαιρότητα