Ηλεία

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου με αντικείμενο την “σεισμολογία” – Συνιστούν ψυχραιμία

Ακούστε το άρθρο

Τα προ ημερησίας διάταξης ήταν τα θέματα που απορρόφησαν το μεγαλύτερο μέρος της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πύργου.

Η… «σεισμολογία» και τα επακόλουθα της, το τι μέλλει γενέσθαι με το ΤΕΙ του Πύργου καθώς και οι επιπτώσεις από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών αποτέλεσαν το κυρίως «μενού» της συζήτησης που δεν είχε εντάσεις…

«Το “από στόμα σε στόμα” κάνει κακό», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του δήμαρχου Γαβρίλη Λιατσή, για τον «αναμενόμενο» σεισμό στο ξεκίνημα της συνεδρίασης με τον ίδιο να προσθέτει λίγο αργότερα – όταν και ρωτήθηκε σχετικά- ότι «δεν υπήρξε ποτέ επίσημο έγγραφο. Και δεν υπάρχει έγγραφο γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει πρόβλεψη. Χρειάζεται να έχουμε ετοιμότητα και εγρήγορση»…  Ο κ. Λιατσής συνέστησε επίσης ψυχραιμία, ενημέρωσε ότι μίλησε με τον κ. Λέκκα και τόνισε ότι χρειάζεται σύμπνοια στο συγκεκριμένο θέμα. Παράλληλα έδωσε «ραντεβού» με τα μέλη του Σώματος στη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (στις 12 μ.μ.)…

Παίρνοντας το λόγο ο Τάκης Αντωνακόπουλος είπε ότι «η περιοχή μας είναι σεισμογενής και θα έχει σεισμούς, με τους όποιους πρέπει να μάθουμε να ζούμε»… ο ίδιος ζήτησε να γίνει σοβαρή και τεκμηριωμένη συζήτηση για τον επαναπλημμυρισμό της λίμνης Μουριάς («Να δημιουργηθεί μέτωπο από όλους τους βουλευτές»… ήταν η απάντηση του κ. Λιατσή).

«Όχι πανικός που είναι ότι χειρότερο» σχολίασε –για τα περί σεισμού- ο Αντώνης Καράμπελας που έθεσε και το θέμα για το ΤΕΙ Πύργου όπως και αυτό για ειδική ρύθμιση των σταφιδοπαραγωγών που δεν συγκέντρωσαν την ελάχιστη ποσότητα και δεν δικαιούνται αποζημιώσεων για την  καταστροφή στην παραγωγή τους το περασμένο καλοκαίρι…

Η απάντηση του κ. Λιατσή ήταν να προτείνει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου στην οποία θα συμμετάσχουν και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να ενημερωθούν όλοι «από πρώτο χέρι» για το αν οι υποσχέσεις του υπουργού θα γίνουν πραγματικότητα (σ.σ. έχει αναφερθεί σε 2 Πανεπιστημιακά Τμήματα στον Πύργο και 1 στην Αμαλιάδα)… πρόταση που αντιμετωπίστηκε θετικά με τον Αλέξη Κόρδα να αντιδρά λέγοντας πως «Να γίνει η συνάντηση αλλά να ξέρετε ότι θα πάρουμε προεκλογικές υποσχέσεις». Ο τελευταίος ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για την αποκατάσταση των ζημιών από τις βροχοπτώσεις.

Για τις ζημιές ο Βασίλης Παναγόπουλος ζήτησε να γίνει μια συνολική εργολαβία αφού «Δήμος και Περιφέρεια δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα», ενώ υπενθύμισε την μελέτη που υπάρχει για την μεταφορά του 3ου Λυκείου στο κτίριο του παλιού νοσοκομείου Πύργου, κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο κ. Καράμπελας.

Στο υπόλοιπο της συνεδρίασης συζητήθηκαν και «πέρασαν» (σ.σ. είτε με απλή είτε με αυξημένη πλειοψηφία) τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Όλη η επικαιρότητα