Ηλεία

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Να μας πει ο Γαβρόγλου τι (τελικά) θα γίνει με το ΤΕΙ

Ακούστε το άρθρο

Το πόσα τμήματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα ενταχθούν στο ΤΕΙ Πύργου, η διαχείριση των απορριμμάτων -που το τελευταίο διάστημα κάνουν και πάλι απειλητικά την «εμφάνιση» τους- ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν, κυρίως, στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου. Μια συνεδρίαση που –από όποια πλευρά και να το δει κανείς- ήταν η πιο έντονα προεκλογική μέσα στη χρονιά που διανύουμε ότι κι αν σημαίνει αυτό…

Όσον αφορά τα τμήματα του ΤΕΙ από αυτά, τα πολλά είναι αλήθεια, που ακούστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση, αυτό που μένει σχετίζεται με τον τίτλο του κειμένου. Οι εικασίες, τα όποια δημοσιεύματα καθώς και η πρόταση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που μιλά για «1 + 1» σε Πύργο και Αμαλιάδα τμήματα έχουν άμεση σχέση με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, μιας και θα είναι αυτός που θα έχει τον τελικό λόγο και οι επόμενες ημέρες θα (από)δείξουν εάν αυτά που έχει δηλώσει, στο  για «2 + 2» τμήματα θα γίνει πράξη…

Για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων που εδώ και ημέρες ο όγκος τους αυξάνεται ολοένα και περισσότερο σε διάφορα σημεία του δήμου, προβληματίζοντας τους πολίτες, η λύση που προτάθηκε (σ.σ. και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία) δεν είναι άλλη από την εκμίσθωση τριών απορριμματοφόρων με άμεση ανάθεση (σ.σ. ανάλογη προσπάθεια έγινε και προ ημερών που, όμως, δεν καρποφόρησε)…

«Τα απορριμματοφόρα χαλάνε διαρκώς, κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μείνει η πόλη καθαρή. Οι πολλές ασφαλιστικές δικλείδες που έχουν μπει από την Κυβέρνηση και οι συνέπειες που αυτές επιφέρουν στο προσωπικό των δήμων δεν μας επιτρέπουν να αγοράσουμε νέα οχήματα ή ακόμα και να μισθώσουμε. Χρειάζεται νέες Κυβερνητικές παρεμβάσεις, ενώ υπάρχει και πιθανότητα δωρεάς»… είπε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής.

«Δεν μπορώ να πω κάποιον ψεύτη τη στιγμή που δεν έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι τέτοιος. Μένει να δούμε αν ο κ. Γαβρόγλου θα τηρήσει το λόγο του» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του κ. Λιατσή για το ΤΕΙ Πύργου.

«Η κατάσταση με τα απορρίμματα θυμίζει τραγικές στιγμές του πρόσφατου παρελθόντος. Δεν έγινε σωστός προγραμματισμός και δεν αντικαταστάθηκαν τα παλιά με νέα απορριμματοφόρα κάτι που είχαμε επισημάνει. Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται σήμερα αποτελεί κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία» ανέφερε ο Αντώνης Καραμπέλας που για το θέμα του ΤΕΙ συμπλήρωσε πως «προτείναμε διαπαραταξιακή επιτροπή που συνεδρίασε μια φορά και μετά… τίποτα! Τον περασμένο Νοέμβριο προτείναμε πάλι επίσκεψη στον υπουργό και τον πρύτανη αλλά και πάλι τίποτα!».

«Γιατί δεν αντιδράτε; Είχαμε προβλέψει και είχαμε ζητήσει την αγορά νέων απορριμματοφόρων. Όσο για το ΤΕΙ οι εκάστοτε υπουργοί μας έχουν κοροϊδέψει… γιατί όχι και τώρα; Ας μην μείνουμε άλλο απαθείς και να μας ξεκαθαρίσει ο κ. Γαβρόγλου ότι δεν ισχύει κάτι άλλο από αυτό που έχει δηλώσει ο ίδιος. Για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας η δημοτική αρχή έχει ακολουθήσει λάθος δρόμο», ανέφερε ο Γιάννης Αργυρόπουλος.

«Γνωρίζω τι συμβαίνει με τα απορριμματοφόρα γιατί ήμουν ελεγκτής σε ΚΤΕΟ. Δεν υπάρχει έλεγχος για ότι γίνεται και για αυτό δεν πάμε μπροστά ως δήμος», σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο Θανάσης Παναγούλης.

Αφού αρχικά έκανε αναφορά σε δημοσιογραφικά team που κάνουν αναφορά μόνο σε 2-3 εκπροσώπους της αντιπολίτευσης η Άβα Βαγγελάτου μίλησε για κοροϊδία στο θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων ζητώντας ενημέρωση για την σύμβαση για το εργοστάσιο της Τριανταφυλλιάς, αναφέρθηκε στην καθυστέρηση πληρωμής του περσινού Port Festival, την κακή κατάσταση του νοσοκομείου Πύργου και την ανάγκη σηματοδότησης δρόμων της πόλης ενώ ζήτησε να γίνει καταγραφή των ακινήτων του δήμου.

«Θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε το λατομείο στον Ελαιώνα δημιουργώντας μια νέα Υπηρεσία για τα απορρίμματα με εσωτερικές μετακινήσεις υπαλλήλων. Για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας λέμε να γίνει το έργο αρκεί να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Για το ΤΕΙ ας επισκεφθεί επιτροπή τους αρμόδιους», είπε ο Βασίλης Παναγόπουλος.

Τέλος ο Χρήστος Αθανάσουλας αφού αναφέρθηκε στα περισσότερα από τα προαναφερθέντα θέματα (σ.σ. απορριμματοφόρα, Τριανταφυλλιά, ΤΕΙ, Port Festival, ακίνητα δήμου, Οικονομική Υπηρεσία), έκανε και την πρόβλεψη του λέγοντας ότι ο κ. Λιατσής θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου συμπληρώνοντας πως η ύπαρξη πολλών παρατάξεων είναι κάτι που τον χαροποιεί.

Όλη η επικαιρότητα