Ηλεία

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Θετικοί για ΤΕΦΑΑ αλλά να… «κλειδώσει»

Ακούστε το άρθρο

Με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στη συζήτηση γύρω από την ενημέρωση περί επικείμενης λειτουργίας στον Πύργο τμήματος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που σχετίζεται με τον Αθλητισμό (ΤΕΦΑΑ), πραγματοποιήθηκε χθες η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου.

Η ενημέρωση είχε γίνει λίγες ώρες νωρίτερα από τον δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή (σ.σ. που πάντως απουσίαζε από την χθεσινή συνεδρίαση) και μετά την συνομιλία του ίδιου με τον υπουργό Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, προς τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, οι οποίο έδειξαν θετικοί στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο ζητώντας παράλληλα τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις…

Ο Τάκης Αντωνακόπουλος ζήτησε να δεσμευτούν οι Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Ηλείας καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου έτσι ώστε να λειτουργήσει Πανεπιστημιακή Σχολή με κατεύθυνση στον Αθλητισμό.

Ο Γιάννης Αργυρόπουλος δήλωσε θετικός σε μελλοντική λειτουργία Σχολής ΤΕΦΑΑ.

Ο Θανάσης Παναγούλης τόνισε πως «Όλοι μας θέλουμε ένα γεμάτο τμήμα, όμως θα πρέπει να αφήσουμε τις εντυπώσεις».

Η Άβα Βαγγελάτου σχολίασε ότι «Δεν είναι στο χέρι μας να αποφασίσουμε εμείς, το έχει ήδη κάνει η Κυβέρνηση».

Ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Κόρδας ανέφερε ότι «Δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε για το ένα τμήμα ενώ είχαμε δυο», ενώ ο Χρήστος Αθανάσουλας είπε ότι «Η πόλη μας διέθετε ένα πολύ καλό τμήμα, το Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Πληροφορικής, και το έχασε. Φοβάμαι ότι για μια ακόμα χρονιά δεν θα υπάρχει στο Μηχανογραφικό ότι εξαγγελθεί».

Για το συγκεκριμένο θέμα (σ.σ. λειτουργία Πανεπιστημιακής Σχολής στον Πύργο), προτάθηκε να γίνει και έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε και το θέμα του προϋπολογισμού του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου που εγκρίθηκε με διευρυμένη πλειοψηφία.

Ομόφωνα εγκρίθηκε η αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2019 και κατά πλειοψηφία η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος (σ.σ. που αφορούσε την επέκταση του ηλεκτροφωτισμού και την διόρθωση δρόμων του πρώην δήμου Ωλένης).

Τέλος συζητήθηκε και αίτημα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου σχετικά με τα προληπτικά μέτρα αντισεισμικής προστασίας (σ.σ. όπου έδωσαν το παρόν ο διευθυντής του σχολείου Δημήτρης Αγγελόπουλος και ο εκπαιδευτής Στάθης Λουμιώτης).

Όλη η επικαιρότητα