Ηλεία Πολιτική

Διον. Καλαματιανός: «Συνεχής υποβάθμιση της Ηλείας από την κυβέρνηση»

Ακούστε το άρθρο

Με τον ίδιο κυνικό τρόπο που καθυστερεί το έργο του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος και υπονομεύει τη συνέχιση του σχεδιασμού για την επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στην Ηλεία. Αυτή τη φορά αναστέλλει την ίδρυση του Τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στον Πύργο, μαζί με 37 ακόμη νέα πανεπιστημιακά τμήματα που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την προκλητική αυτή απόφασή της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταφέρνει ένα ακόμη χτύπημα στον κατάφωρα αδικημένο, στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και όχι μόνο, νομό μας. Παρά το γεγονός ότι η απόφαση ίδρυσης των τμημάτων αυτών είχε ως αφετηρία αντίστοιχες προτάσεις των πανεπιστημιακών αρχών, η κυβέρνηση της Ν.Δ., τυφλά υποταγμένη στη ρεβανσιστική της μανία, ουσιαστικά ακυρώνει τις ανάγκες των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για εξακτίνωση και διεύρυνση. Ταυτόχρονα, καταφέρνει ένα καίριο πλήγμα στην Ελληνική περιφέρεια, καθώς τα νέα τμήματα θα έδιναν και αναπτυξιακή πνοή σε περιοχές που βιώνουν το μαρασμό και την οικονομική καθίζηση, όπως ο Πύργος και η Ηλεία. Προφανώς επιθυμεί να μην ιδρύονται και να μη λειτουργούν νέα τμήματα των Δημόσιων Πανεπιστημίων, ενώ ταυτόχρονα «τακτοποιεί» τα ιδιωτικά κολέγια, αντίθετα από τις επιταγές του Συντάγματος.

Η Ν.Δ. συνεπής στην, διαχρονικά, καταστροφική επιλογή πολιτικών για τον νομό μας, επιλέγει να αναστείλει αδικαιολόγητα τη λειτουργία του θεσπισμένου για πρώτη φορά στην Ηλεία Πανεπιστημιακού Τμήματος. Ενός Τμήματος για το οποίο προβλεπόταν έναρξη λειτουργίας το 2020 και θα αποτελούσε σημείο αναφοράς, όχι μόνο για την πόλη του Πύργου, αλλά συνολικά για τον νομό μας. Η προβολή του, εξαιτίας της σύνδεσης του με την Αρχαία Ολυμπία, θα μπορούσε να τo καταστήσει φάρο παγκόσμιας προβολής και ανάδειξης του Ολυμπιακού Ιδεώδους. Η υποδοχή νέων εισακτέων και η δημιουργία νέων αθλητικών και άλλων εγκαταστάσεων, θα τόνωναν την τοπική οικονομία και θα αναβάθμιζαν την περιοχή μας.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, η παράταξη που ιστορικά αντιπροσωπεύει το ρουσφέτι και μοίραζε αφειδώς τμήματα σε πόλεις και χωριά χωρίς στοιχειώδη σχεδιασμό, αλλά «κατόπιν ενεργειών» των βουλευτών της, να επικαλείται τώρα δήθεν απουσία μελετών σκοπιμότητας και ακαδημαϊκών κριτηρίων για το νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ότι έχτιζε ο ΣΥΡΙΖΑ το γκρεμίζει η ΝΔ. Όμως, ποτέ άλλοτε μια κυβέρνηση δεν «έχτιζε» τις βάσεις της γκρεμίζοντας τα έργα της προηγούμενης.

Ο λαός της Ηλείας, που βλέπει μια ακόμη δίκαιη κατάκτησή του να θυσιάζεται στο βωμό της πολιτικής μισαλλοδοξίας, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι θα μείνει στο περιθώριο του χάρτη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αν η κυβέρνηση ΝΔ επιμείνει στην κατάργηση των τμημάτων. Θα πρέπει ακόμη να επιλέξει αν θα μείνει απλός θεατής ή αν θα αντιδράσει δυναμικά.

Καταδικάζουμε με τον πλέον απόλυτο τρόπο την πολιτική αποδόμησης του έργου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα αντιπαλέψουμε με όλες τις δυνάμεις την υλοποίηση και αυτής της εφιαλτικής απόφασης σε βάρος του λαού της Ηλείας.

Διονύσης Καλαματιανός

Όλη η επικαιρότητα