Ηλεία Πολιτική

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Αιφνιδιασμός και εξαπάτηση των αγροτών με την ενίσχυση

Ακούστε το άρθρο

Άφησαν να «κουρευθεί» το 70% λόγω… δασικών χαρτών!

Ως απαράδεκτο και ιδιαιτέρως καταδικαστέο χαρακτήρισε μετά από τα παράπονα πληθώρας ηλείων αγροτών, τον αιφνιδιασμό που δέχθηκαν οι τελευταίοι με τις παρακρατήσεις ποσών από το 70% της καταβληθείσας βασικής ενίσχυσης, η τ. βουλευτής Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Έκπληκτοι και δικαίως αγανακτισμένοι οι αγρότες – όπως τόνισε η κα Αυγερινοπούλου – είδαν κατά πολύ μειωμένο αυτό το 70% στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, καθώς παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις που τους είχαν δοθεί, αποφασίσθηκε την τελευταία στιγμή να ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματα της κύρωσης των δασικών χαρτών και ενώ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των εξαγορών και των ενστάσεων!

ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

Πολλά τμήματα αγροτεμαχίων στην Ηλεία σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει η κα Αυγερινοπούλου εμπλέκονται με τους δασικούς χάρτες και έχουν βγει ως μη επιλέξιμα. Αυτομάτως τούτο μειώνει σε αρκετά μεγάλο ποσοστό το ύψος της προκαταβολής, ενώ υπήρξαν και κάποιες  περιπτώσεις που οι αγρότες δεν είδαν καν το «χρώμα του χρήματος» στους λογαριασμούς τους. Είναι σαφώς μια δυσάρεστη εξέλιξη και ανεπίτρεπτα αιφνιδιαστική απέναντι σε παραγωγούς που είχαν στηρίξει πολλές ελπίδες στη συγκεκριμένη ενίσχυση για το εισόδημά τους.

Πρόκειται για ένα μέτρο που αδικεί αυτούς τους ανθρώπους πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί στις δασικές υπηρεσίες. Αν συνυπολογίσουμε ότι από τους ίδιους λογαριασμούς παρακρατούνται και χρήματα για οφειλές προς την Εφορία, τότε η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη.

Σημειώνεται επίσης ότι και γι’ αυτό το τελευταίο θέμα υπήρξαν διαβεβαιώσεις από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, να μην ανησυχούν οι παραγωγοί καθ’ ότι θα ίσχυε το ακατάσχετο, κάτι που δεν συνέβη.

Είναι μια μορφή κοροϊδίας και εξαπάτησης των αγροτών από την Κυβέρνηση και μάλιστα σε ένα τόσο σοβαρό θέμα για την οικονομική στήριξή τους, δήλωσε η κα Αυγερινοπούλου εκφράζοντας και την δική της δυσαρέσκεια. Θα μπορούσε ωστόσο με παρέμβαση του υπουργείου να δοθεί λύση και στα δύο αυτά ζητήματα, ξεκαθαρίζοντας όλη αυτή την σύγχυση και την διαδικαστική ανησυχία που έφερε σε δύσκολη θέση τους παραγωγούς μας, πρόσθεσε χαρακτηριστικά…

Όλη η επικαιρότητα