Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Επιστολή στήριξης της υποψηφιότητάς της

avgerinopoulou.jpg

Ευχές για τον προεκλογικό αγώνα και μήνυμα στήριξης έλαβε η Βουλευτής Ηλείας, Ν.Δ. Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου από μέλη της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU).

 

Βουλευτές από χώρες που συμμετέχουν στο IPU, καθώς και ο Πρόεδρος της Γεωπολιτικής Ομάδας Δυτικών Κρατών, που έχουν εκτιμήσει ιδιαίτερα τη διεθνή εμπειρία και τις γνώσεις της Ηλείας Βουλευτού απέστειλαν επιστολή με ευχές για επανεκλογή τηςΔρ. Αυγερινοπούλου στο Ν.Ηλείας, προκειμένου όπως έγραψαν χαρακτηριστικά, να διατηρήσει η Ελλάδα την Προεδρία στην «Ειδική Επιτροπή της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στα Ηνωμένα Έθνη».

 

Υπενθυμίζεται ότι στην Επιτροπή αυτή, που συστάθηκε για πρώτη φορά φέτος, εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος η Δρ. Αυγερινοπούλου εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Η Επιτροπή αυτή συζητά με τον ΟΗΕ θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και αντιμετώπισης των κλιματικών αλλαγών.

 

Η Δρ. Αυγερινοπούλουγέννημα-θρέμμα της Ζαχάρως είναι Δικηγόρος με ειδίκευση στο Διεθνές, Ευρωπαϊκό και Περιβαλλοντικό Δίκαιο. Εξελέγη τρεις φορές  Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και ήταν Μέλος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος. Αποφοίτησε αριστούχος από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθησε με υποτροφίες  σπουδές στα Πανεπιστήμια Georgetown και Columbia των ΗΠΑ από όπου έλαβε μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα στο Διεθνές Δίκαιο Περιβάλλοντος.

Η εθελοντική της δράση σε περιβαλλοντικά και ανθρωπιστικά ζητήματα στο εξωτερικό, αλλά κυρίως στο Ν. Ηλείας, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, αναγνωρίστηκε με το Βραβείο «Πράσινο Αστέρι» των Ηνωμένων Εθνών. Το 2011 κατετάγη ανάμεσα στους «Νέους Παγκόσμιους Ηγέτες» του W.E.F και στους «Νέους Ευρωπαίους Ηγέτες» κάτω των 40 ετών.

Εξελέγη  ομόφωνα Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Υποθέσεων Ηνωμένων Εθνών της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης καιΠρόεδρος του Κύκλου Βουλευτών της Μεσογείου για την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Έχει εργαστεί στο Πανεπιστήμιο Γέιλ, στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ν. Υόρκης, στη Νομική Υπηρεσία τηςΚομισιόν και στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη.

 

Δημοσιεύσεις της έχουν παρουσιαστεί σε επιστημονικά περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.