Αρθρογραφία Ηλεία

Διονύσης Καλαματιανός: «Πυλώνας ανάπτυξης το αεροδρόμιο Επιταλίου»

Ακούστε το άρθρο

Την ιδιαίτερη ικανοποίηση του εξέφρασε ο Διονύσης Καλαματιανός για τον αποχαρακτηρισμό του αεροδρομίου Επιταλίου  ως κρατικού. Συγκεκριμένα σε γραπτή δηλωσή του αναφέρει:

«Η απόφαση του Υπουργού Χρήστου Σπίρτζη με την οποία ανακαλείται η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας κρατικού αερολιμένα στο Επιτάλιο αποτελεί το πρώτο, αναγκαίο και σημαντικό βήμα για να λειτουργήσει το αεροδρόμιο ως πεδίο προσγείωσης. Με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατή η επίτευξη της επαναλειτουργίας του αερολιμένα του Επιταλίου μετά από πολλά χρόνια.

Είναι γνωστό ότι ιδιαίτερα από το έτος 2010 το αεροδρόμιο απαξιώθηκε και ουσιαστικά εγκαταλείφθηκε. Έχοντας υπόψη τις θετικές εξελίξεις για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα- Πύργος και για άλλα σημαντικά έργα, διαπιστώνουμε με τη νέα αυτή ενέργεια, ότι ο Υπουργός και η Κυβέρνηση ευαισθητοποιείται και δρα μέσα σε λίγους μήνες, προχωρώντας άμεσα στην υλοποίηση των επιμέρους εκφάνσεων του αναπτυξιακού της σχεδίου για την Ηλεία, όπως αυτό περιεγράφηκε με λεπτομέρεια στο πρόσφατο συνέδριο της Πάτρας.

Με την επαναλειτουργία του αεροδρομίου του Επιταλίου θα είναι εφικτή η αξιοποίηση των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων σε σχέση με τα γειτονικά αεροδρόμια και θα μπορέσει να καταστεί μια επιπλέον πύλη εισόδου για το νομό μας, ένας παράγοντας προσέλκυσης ποιοτικού τουρισμού με στόχο πάντα την ανάδειξη και προστασία του πλούτου του τόπου μας, των αρχαιολογικών χώρων, του απαράμιλλου φυσικού τοπίου, της ακτογραμμής, των ιαματικών πηγών και των γεωργικών καλλιεργειών και προϊόντων.

Με τη σωστή διαχείριση και λειτουργία του μόνο θετικά και αναπτυξιακά μπορούν να είναι τα αποτελέσματα της εξέλιξης αυτής. Θέλω να εκφράσω και προσωπικά τις ευχαριστίες μου προς τον Υπουργό για την ταχύτατη ανταπόκριση στο αίτημα μας, για την αναγκαία και σημαντική έναρξη της διαδικασίας επαναλειτουργίας του αερολιμένα Επιταλίου.

Όλη η επικαιρότητα