Ελλάδα

Διονύσης Τεμπονέρας: «Δυστυχώς δεν τελειώσαμε με τους φασίστες…»

Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή τα 29 χρόνια από τη δολοφονία του πατέρα του Νίκου Τεμπονέρα, ο γιος του Διονύσης, αναφέρεται σε μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook στην πρόσφατη εισαγγελική πρόταση για τους κατηγορούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Μεταξύ άλλων αναφέρεται τόσο στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όσο και σε αυτή του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τις οποίες χαρακτηρίζει πολιτικές δολοφονίες.

«Η δικαιοσύνη – όπως και τότε (σ.σ. στη δολοφονία του πατέρα του) – αρνείται να τιμωρήσει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και του Παύλου Φύσσα, όπως τους αξίζει. Αγνοεί όμως, πως η οριστική καταδίκη των δολοφόνων, είναι o μόνος δρόμος, για να κερδίσει η κοινωνία τη χαμένη της αξιοπρέπεια», σημειώνει ο Διονύσης Τεμπονέρας.

«Η αμετάκλητη καταδίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, σύσσωμης της ηγεσίας της, του Κορκονέα και των ηθικών αυτουργών, δεν μπορεί να χωρέσει μόνο στον ‘φτωχό’ Ποινικό Κώδικα. Πρέπει να εξεταστούν ως πολιτικές δολοφονίες, που στόχο είχαν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του λαού, να προκαλέσουν τον φόβο και την απάθεια, να αναισθητοποιήσουν το λαό και τη νεολαία, για να μην διεκδικήσουν αυτό που τους αξίζει.

» Ο φασισμός μισεί τον αδύναμο, τον διαφορετικό. Μισεί τον εργαζόμενο και κάνει πάντα μπίζνες με τον ισχυρό, που φυσικά δεν τον αγγίζει, αλλά λειτουργεί ως το μακρύ του χέρι. Ο φασισμός μισεί τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σιχαίνεται την τέχνη και την επιστήμη, γιατί αυτές προϋποθέτουν την ελεύθερη έκφραση.

Και δυστυχώς δεν τελειώσαμε με τους φασίστες. Κάθε άλλο… Η θυσία του Νίκου Τεμπονέρα, 29 χρόνια μετά, απαιτεί την καταδίκη των δολοφόνων πρώτα μέσα και μετά έξω από το δικαστήριο. Οριστικά ισόβια στον δολοφόνο Κορκονέα και στους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Διονύση Τεμπονέρα: 

Όλη η επικαιρότητα