Ελλάδα

Δίωξη σε βάρος ανάπηρου υπαλλήλου στο Δρομοκαΐτειο για πλαστό πτυχίο

Ακούστε το άρθρο

Μορφή χιονοστιβάδας φαίνεται πως έχουν πάρει οι διώξεις δημοσίων υπαλλήλων για πλαστά πτυχία. Μετά τις υποθέσεις της καθαρίστριας και του διασώστη του ΕΚΑΒ, έρχεται στο προσκήνιο ακόμη μία.

Αυτήν τη φορά, τη φέρνει στο φως το Σωματείο Εργαζομένων στο “Δρομοκαΐτειο” και αφορά σε 52χρονο ανάπηρο υπάλληλο ο οποίος διώκεται για υπεξαίρεση 150.000 ευρώ, όσο ήταν το σύνολο των μισθών του στα 29 χρόνια που εργάστηκε εκεί. Με αφορμή την υπόθεση, υπογραμμίζει πως είναι επιτακτική η ανάγκη αλλαγής του θεσμικού πλαισίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων στο Ψ.Ν.Α. Δρομοκαΐτειο:

«Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση Συναδέλφου Δ.Ε. Βοηθού Νοσηλευτή από το Δρομοκαΐτειο. Ο υπάλληλος κατά τον έλεγχο των τίτλων σπουδών από την υπηρεσία του Νοσοκομείου διαπιστώθηκε ότι φέρει πλαστό τίτλο σπουδών Δ.Ε. Βοηθού Νοσηλευτή.

Το Νοσοκομείο τον απέλυσε πολύ σωστά από τη δουλειά του. Ο εν λόγω υπάλληλος προσέφερε τις υπηρεσίες του στη Νοσηλευτική Υπηρεσία.

Ακριβώς τα ίδια καθήκοντα εκτελούν οι Δ.Ε. πρακτικοί Νοσοκόμοι χωρίς πτυχίο και έχουν το ίδιο μισθολογικό καθεστώς.

Ο εν λόγω υπάλληλος διαθέτει αναπηρία 75% με γνωμάτευση από υγειονομική επιτροπή του ΚΕΠΑ και πριν την απόλυση υπέβαλε τα δικαιολογητικά αναπηρίας για συνταξιοδότηση.

Τώρα όχι μόνο δεν του χορηγείται η σύνταξη αν και έχει τις προϋποθέσεις, καλείται από την Ανακρίτρια σε αυτεπάγγελτη ποινή δίωξη ως δράστης για ζημία 150.000 ευρώ και πλέον που προξένησε στο Δημόσιο. Τα χρήματα που έλαβε για το σύνολο του μισθού του.

Ο υπάλληλος κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης κακουργηματικού χαρακτήρα. Το έγκλημα που έκανε είναι ότι ελάμβανε τους μισθούς του για την εργασία που προσέφερε».

Πηγή: ant1news.gr

Όλη η επικαιρότητα