Ηλεία

Διπλή πυρκαγιά χθες στην Πηνεία – Οι άνεμοι δυσκόλεψαν το έργο των πυροσβεστών

Ακούστε το άρθρο

Νέες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν χθες το πρωί στην περιοχή της Πηνείας και μάλιστα σχεδόν την ίδια ώρα, αφήνοντας πίσω τους συνολική καμένη δασική έκταση 45 στρεμμάτων.

Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11:30 το πρωί στην τοπική κοινότητα Ανθώνα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιος πρέπει να έβαλε φωτιά για να κάψει ξερά κλαδιά και έχασε τον έλεγχό της. Η φωτιά ξεκίνησε μεταξύ του συνοικισμού Καλό Παιδί και της κοινότητας Ανθώνα και λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή πολύ γρήγορα άρχισε να κατευθύνεται προς Ανθώνα.

Στο σημείο έσπευσαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα, τρία από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας, ένα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών και ένα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, με έντεκα πυροσβέστες και επικεφαλής τον υποδιοικητή της Π.Υ. Αμαλιάδας επιπυραγό Χρήστο Δούγερη. Μετά από μεγάλη προσπάθεια τις μεσημεριανές ώρες η φωτιά έσβησε ολοσχερώς, αφού προηγουμένως έκαψε 30 στρέμματα δασική έκταση.

Την ίδια περίπου ώρα που εκδηλώθηκε η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε και μία δεύτερη στην περιοχή της τοπικής κοινότητας Αγνάντων. Εκεί, μετέβη ένα Πυροσβεστικό όχημα με δύο πυροσβέστες και κατάφεραν μέχρι τη 1 το μεσημέρι κατόρθωσαν να σβήσουν την φωτιά, αφού έκαψε 15 στρέμματα δασικής έκτασης.

Τα αίτια εκδήλωσης των δύο πυρκαγιών διερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας. Να σημειωθεί πάντως ότι στην περιοχή της τοπικής κοινότητας Ανθώνα είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά και την περασμένη Πέμπτη και ερευνώνται με πολύ προσοχή όλα τα στοιχεία.

Όλη η επικαιρότητα