Μεσσηνία

Δις ισόβια για δολοφονία στην Τριφυλία

Ακούστε το άρθρο

Για δεύτερη φορά άκουσε την ποινή των δις ισοβίων ένας 43χρονος Αλβανός που στις 15 Δεκεμβρίου του 2012 χτύπησε με ξύλο στο κεφάλι, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα, έναν 87χρονο στο Κρυονέρι Τριφυλίας, παίρνοντάς του 125 ευρώ.

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας έκρινε ομόφωνα τον 43χρονο, ο οποίος από την αρχή έχει ομολογήσει την πράξη του, ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα
Το δικαστήριο δε μείωσε ούτε μέρα την ποινή που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα, ενώ αρνήθηκε την αναγνώριση οποιουδήποτε ελαφρυντικού σύμφωνα με την εφημερίδα «Θάρρος».

Εκείνο το βράδυ ο 87χρονος βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού του, όταν ο 43χρονος τού επιτέθηκε με ένα καδρόνι και του κατέφερε πολλαπλά χτυπήματα στο πρόσωπο και το κεφάλι. Ο υπερήλικας έπεσε αναίσθητος και ο δράστης πήρε από τις τσέπες του 125 ευρώ. Άφησε τον 87χρονο αιμόφυρτο, ενώ σε παρακείμενο κτήμα πέταξε το καδρόνι. Κρύφτηκε σε εγκαταλελειμμένο σχολείο της περιοχής, όπου διέμενε προσωρινά, ενώ στις τουαλέτες του κτηρίου έκρυψε τα γάντια και το μπουφάν που φορούσε. Στο πορτοφόλι του βρήκαν τα χαρτονομίσματα των 125 ευρώ με κηλίδες από το αίμα του 87χρονου.
Ο άτυχος υπερήλικας εντοπίσθηκε με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και λίγες ημέρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του..

Στην απολογία του ο 43χρονος Αλβανός ισχυρίσθηκε ότι εκείνο το βράδυ ήταν πολύ μεθυσμένος Από νωρίς, όπως είπε, είχε πιει τσίπουρα στο καφενείο του χωριού, ενώ φεύγοντας πήρε κι ένα μπουκάλι μαζί του.

Όλη η επικαιρότητα