Viral Κόσμος

Δείτε πως είναι το πιο διάσημο σπίτι στον κόσμο

Ακούστε το άρθρο

Εμπνευσμένο και σχεδιασμένο από τον πιο γνωστό αρχιτέκτονα της Αμερικής, τον Frank Lloyd Wright, το Fallingwater είναι μια πανέμορφη κατοικία η οποία σχεδιάστηκε για την οικογένεια Kaufmann το 1935 και έγινε αναμφισβήτητα το πιο αναγνωρίσιμο κομμάτι της νεωτερίστικης αρχιτεκτονικής στον κόσμο.

Ο Wright ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του και δημιούργησε μια κατοικία η οποία εκτός από ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό επίτευγμα, διαθέτει ένα πλήθος από κλασικά στοιχεία που επηρεάσαν το mid-century modern style, την αρχιτεκτονική, ακόμη και τη μόδα.

Το σπίτι βρίσκεται στην νοτιοδυτική Πενσυλβάνια και είναι χτισμένο εν μέρει πάνω από έναν καταρράκτη. Διαθέτει εκπληκτική θέα στο γύρω δάσος – χάρη στα πολλά παράθυρα του –  και παίρνει τα στοιχεία από το γύρω τοπίο, το οποίο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διαμόρφωσης της ρευστότητας του. Με έντονες ιαπωνικές επιρροές, όπως οι καθαρές γραμμές και οι ανοιχτοί χώροι, το σπίτι είναι μια ωδή σε μερικά από τα πιο γνωστά στυλιστικά φινιρίσματα του Wright.

Τώρα το σπίτι είναι ένα εθνικό ορόσημο που προστατεύεται από τον αμερικανικό κρατικό νόμο, και είναι ανοικτό για περιηγήσεις. Σύμφωνα με τους ιστορικούς, ο Wright έφτιαξε τα σχέδια σε λιγότερο από δύο ώρες, μετά από την επίσκεψη του Kaufmann, ο οποίος του ανέθεσε το έργο.

Αποκαταστάθηκε το 2011 με κόστος περίπου 14 εκατομμύρια δολάρια, με την απλότητα του να συνεχίζει να ενθουσιάζει μέχρι και σήμερα.

Θεωρείται ότι περίπου 120.000 άνθρωποι επισκέπτονται το Fallingwater κάθε χρόνο.

via

Όλη η επικαιρότητα