Γυναίκα

DIY: Καθαρισμός προσώπου με ατμό στο σπίτι

Ακούστε το άρθρο

Η ατμοθεραπεία είναι μια θεραπευτική μέθοδος με ιστορία αιώνων, κυρίως στην παραδοσιακή ανατολική ιατρική, ενώ χρησιμοποιείται και για την περιποίηση της επιδερμίδας. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί αισθητικοί επιλέγουν τον ατμό για τον καθαρισμό του προσώπου, αφού έχει την ιδιότητα να διαστέλλει τους πόρους και να διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, αφήνοντας το δέρμα καθαρό και λαμπερό.

Τα καλά νέα είναι ότι ακόμη και τώρα που είμαστε κλεισμένες στο σπίτι, μπορούμε να απολαύσουμε μια ατμοθεραπεία από την άνεση του σπιτιού μας. Σίγουρα, το κατσαρολάκι μας δεν μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το βαπέρ της αισθητικού (το επαγγελματικό ηλεκτρικό μηχάνημα που παράγει ατμό), ωστόσο και η «σπιτική» ατμοθεραπεία έχει οφέλη στην επιδερμίδα.

Ας δούμε, λοιπόν, βήμα βήμα τι πρέπει να κάνετε:

  • Πιάστε τα μαλλιά σας σε ένα χαμηλό σινιόν, ώστε να μη σας ενοχλούν οι τρίχες καθώς σκύβετε και πλύνετε καλά το πρόσωπό σας. Σε περίπτωση που είστε βαμμένη, απομακρύνετε κάθε ίχνος μακιγιάζ.
  • Βράστε νερό σε ένα κατσαρολάκι και ρίξτε τα βότανα και τα αιθέρια έλαια (π.χ. αιθέριο έλαιο λεβάντας για την κανονική/μεικτή επιδερμίδα, αιθέριο έλαιο από λιβάνι για την ώριμη επιδερμίδα, tea tree oil για το λιπαρό δέρμα, αιθέριο έλαιο λεμονιού για το ακνεϊκό δέρμα) . Απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά με προσοχή και τοποθετήστε το σε μια επίπεδη, πυρίμαχη επιφάνεια. Φροντίστε να το τοποθετήσετε σε ένα ύψος που σας εξυπηρετεί έτσι ώστε να είστε καθιστή και χαλαρή κατά τη διάρκεια της ατμοθεραπείας.
  • Σκεπάστε το κεφάλι και τους ώμους σας με μια μεγάλη πετσέτα ώστε να συγκρατείτε τον ατμό και πλησιάστε το πρόσωπό σας στο νερό σε απόσταση 25-45 εκατοστών (ανάλογα με το πόσο αντέχετε τη θερμότητα). Κλείστε τα μάτια και μείνετε έτσι για 10-15 λεπτά.
  • Έπειτα, χωρίς να σκουπίσετε το πρόσωπό σας, εφαρμόστε μια θρεπτική μάσκα ή ένα ενυδατικό σέρουμ.

Κάθε πότε πρέπει να κάνω ατμοθεραπεία;

Η κατάλληλη συχνότητα εξαρτάται από την επιδερμίδα σας. Σε γενικές γραμμές, αν έχετε ξηρό δέρμα, μπορείτε να κάνετε 1 φορά τον μήνα, αν έχετε μεικτό ή κανονικό, 2 φορές τον μήνα, αν έχετε λιπαρό 1 φορά την εβδομάδα, ενώ αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα καλό είναι να αποφεύγετε την ατμοθεραπεία.

via

Όλη η επικαιρότητα