Εκκλησία

Δώδεκα έτη ως Μητροπολίτης Πατρών συμπληρώνει ο κ.κ. Χρυσόστομος

Ακούστε το άρθρο

Tην ερχόμενη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 είναι η επέτειος της χειροτονίας σε Επίσκοπο, του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου. Με αφορμή λοιπόν τη συμπλήρωση 12 ετών από εκείνη την σημαντική ημέρα, ο κ.κ. Χρυσόστομος θα τελέσει την Θεία λειτουργία  τη Δευτέρα το πρωί στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών στην οδό Μαιζώνος.

Να θυμίσουμε πως ο καταγόμενος από την γειτονική Αρκαδία κ.κ. Χρυσόστομος, έχει γεννηθεί το 1958. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τριπόλεως και της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών Τριπόλεως. Το 1981 χειροτονήθηκε διάκονος και το 1983 διορίστηκε ως ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας. Έχει ως «πνευματικό» πατέρα του τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο.

Υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ως καθηγητής στην Παιδαγωγική Ακαδημία Τριπόλεως επί οκταετία. Όπως θυμίζει η Wikipedia, επί δεκαεπτά έτη ο κ.κ. Χρυσόστομος διετέλεσε καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών Μαντινείας, την οποία παρέλαβε ερειπωμένη και ανακαίνισε εκ βάθρων και επανίδρυσε.

Από το 1993 υπηρέτησε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ως κωδικογράφος και εν συνεχεία ως γραμματέας των Συνοδικών Επιτροπών Τύπου και Μοναχικού Βίου. Από το 2000 υπηρέτησε ως Β΄ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου και από το 2003 ως Αρχιγραμματέας. Εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών στις 19 Φεβρουαρίου του 2005 (την ημέρα εκείνη ήχησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες στις εκκλησίες της Αποστολικής Μητροπόλεως Πατρών) και την επομένη έγινε η τελετή της χειροτονίας του σε Μητροπολίτη στον ιερό Καθεδρικό ναό Αθηνών στην οδό Μητροπόλεως.

Ανέλαβε τα ποιμαντικά του καθήκοντα στις 2 Απριλίου του 2005. Στην τελετή ενθρόνισης του στο νέο ιερό ναό Αγίου Ανδρέου είχε παραστεί και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Χριστόδουλος.

thebest.gr

Όλη η επικαιρότητα