Βιβλίο

Δώδεκα νέες ιστορίες του «Χάρι Πότερ» από την Ρόουλινγκ

dodeka_nees_istories_toy_hari_poter_apo_tin_rooylingk.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ενα χριστουγεννιάτικο δώρο αποφάσισε να κάνει στους φίλους του «Χάρι Πότερ» η συγγραφέας του, J.K. Rowling, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει να δημοσιεύει επιπλέον ιστορίες για τον διάσημο μάγο στην ιστοσελίδα «Pottermore».

Η συγγραφέας με γιορτινή και δημιοιυργική διάθεση έχει ήδη γράψει μικρές ιστορίες με στόχο να προωθήσει την ηλεκτρονική έκδοση του 6ου βιβλίου της, «Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ».

Η πρώτη ιστορία φέρει τον τίτλο «Cokeworth». Τα φώτα της πρώτης αφήγησης πέφτουν πάνω στον θείο του Χάρι Πότερ,Βερνον και την προσπάθειά του να αποφύγει τα «μαγικά γράμματα» που καλούσαν τον νεαρό μάγο να μαθητεύσει στο Χόγκουαρτς.

Με αυτήν την ιστορία, η διάσημη συγγραφέας αποκαλύπτει την σημασία της πόλης, ενώ παράλληλα συνδέει την ιστορία με την συνάντηση ανάμεσα σε υποστηρικτές του Βόλντενορντ με την Μπέλατριξ ΛαΣτρέιντζ, την Ναρκισσα Μάλφοι στο σπίτι που έζησε τα παιδικά του χρόνια, ο Σέβερους Σνέιπ. Κάτι που συμβαίνει πέντε βιβλία αργότερα.

Παρόλο που η οδός Spinner’s End που μεγάλωσε ο Σνέιπ, έχει αποκαλυφθεί στα βιβλία, δεν ήταν γνωστό ότι βρίσκεται στην ίδια πόλη που μεγάλωσε η μητέρα του Χάρι Πότερ, Λίλι.

Με αυτήν την σύνδεση η Ρόουλινγκ συστήνει στο κοινό τις ρίζες του Σνέιπ, βοηθώντας το να καταλάβει καλύτερα την τελική τροπή της εικόνας του «σκοτεινού» μάγου στο τελευταίο βιβλίο.

Εντεκα ακόμη ιστορίες – έκπληξη θα ξεδιπλωθούν στην ιστοσελίδα μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου.

www.kathimerini.gr

Όλη η επικαιρότητα