Κινηματογράφος

Το δοκιμαστικό που έδωσε στην Σάρον Στόουν τον ρόλο στο «Βασικό Ενστικτο»

Ακούστε το άρθρο

Η ταινία βγήκε στις αίθουσες πριν από 25 χρόνια. Και από εκείνη την πρεμιέρα στις 20 Μαρτίου 1992, και έπειτα κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το «Βασικό Ενστικτο», το θρυλικό πια ερωτικό θρίλερ του Πολ Βερχόφεν, χωρίς τη Σάρον Στόουν. Ούτε βέβαια τη Σάρον Στόουν χωρίς το «Βασικό Ενστικτο», ήταν ο ρόλος που την καθόρισε και ουσιαστικά την εμπόδισε να ξεδιπλώσει το ταλέντο της διευρύνοντας την ερμηνευτική της γκάμα. Ολοι ήθελαν την Κάθριν Τρεμέλ.

Κάθριν Τρεμέλ και ντετέκτιβ Νικ Κάραν ή Σάρον Στόουν και Μάικλ Ντάγκλας στο «Βασικό Ενστικτο» (1992)

Υπήρχε όμως μια εποχή προτού αρχίσουν τα γυρίσματα, που ο ρόλος της Τρεμέλ δεν είχε το πρόσωπο, το σώμα και την ευφράδεια της Σάρον Στόουν. Αυτήν την εποχή θυμήθηκε η ίδια η 59χρονη σήμερα ηθοποιός, αναρτώντας στα social media ένα ανέκδοτο βίντεο με πλάνα της από τα δοκιμαστικά. Ουσιαστικά είναι μια σκηνή, όπου συνομιλεί με τον Νικ, τον ρόλο του αστυνομικού που θα ενσάρκωνε στο φιλμ ο Μάικλ Ντάγκλας. Τα λόγια του Νικ διαβάζει ο Βερχόφεν.


Είναι τόσο άψογη σε αυτό το δοκιμαστικό που έκανε τον Βερχόφεν να πιέσει τους πάντες για να πάρει εκείνη τον ρόλο της Κάθριν Τρεμέλ. Δεν ήταν εύκολο.

Το πρόβλημα ήταν ότι ο Ντάγκλας που ήταν ο σούπερ σταρ της εποχής, επέμενε ότι ο ρόλος έπρεπε να πάει σε μια εξίσου διάσημη ηθοποιό – είχε προτείνει δε την Τζούλια Ρόμπερτς επειδή είχε κάνει τη μεγάλη επιτυχία με το «Pretty Woman» και είχε ήδη παίξει στο ερωτικό θρίλερ «Νύχτες με τον Εχθρό μου». Θεωρούσε εξάλλου την Στόουν άγνωστη – μολονότι εκείνη είχε παίξει πλάι στον Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ στο «Ολική Επαναφορά» (του Βερχόφεν).

Μάικλ Ντάγκλας και Σάρον Στόουν σε φωτογραφία για την προώθηση του φιλμ. Ακόμα και τώρα η Στόουν δεν διστάζει να ευχαριστεί δημοσίως τον Ντάγκλας που δέχτηκε να την έχει ως συμπρωταγωνίστρια

Λέγεται ότι 12 ηθοποιοί είχαν απορρίψει τον ρόλο επειδή είχε γυμνές σκηνές. Τελικά πείστηκε και ο Ντάγκλας και ο ρόλος πήγε στην Σάρον Στόουν. Ευτυχώς.

Πηγή: protagon

Όλη η επικαιρότητα