Ελλάδα

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Στη ληστεία μετά φόνου στρέφονται οι έρευνες

Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής για την εξιχνίαση της δολοφονίας σε βάρος της άτυχης 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, που έγινε στο Β΄Νεκροταφείο, στα Άνω Πατήσια, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης.

Οι Αρχές από την πρώτη στιγμή έχουν ως μόνο τεκμήριο από τη σκηνή του εγκλήματος την απώλεια της τσάντας του θύματος. Η κλοπή αυτή υποδεικνύει ως προφανές κίνητρο τη ληστεία. Οι αστυνομικοί ωστόσο πρέπει να λάβουν υπόψη και τις 14 μαχαιριές σε βάρος του θύματος εκ των οποίων οι τέσσερις μοιραίες.

Οι πολυάριθμες μαχαιριές αναπόφευκτα οδηγούν στο σενάριο του προσωπικού κινήτρου με πιθανή τη σκηνοθεσία ληστείας. Το προσωπικό κίνητρο ωστόσο όσο περνούν οι ημέρες δεν παγιώνεται, αφού δεν προκύπτει κάποιο πρόσωπο από το περιβάλλον της εφοριακού που να είχε άμεσο κίνητρο να τη σκοτώσει.

Γι’ αυτόν τον λόγο οι Αρχές πέρα από τις έρευνες που διενεργούν στο στενό και ευρύτερο περιβάλλον του θύματος, (από το οποίο έχουν μέχρι στιγμής εξεταστεί πολλά πρόσωπα ως μάρτυρες και όχι ως ύποπτοι) διεξάγουν και έρευνα στην περιοχή για άτομα που έχουν απασχολήσει στο πρόσφατο παρελθόν για βίαιες ληστείες σε πεζούς ακόμα και για σεξουαλικές επιθέσεις. Παράλληλα ερευνούν τα στατιστικά δεδομένα ανάλογων επιθέσεων στην περιοχή αυτή.

Η κατάθεση του πατέρα

Τουλάχιστον επί 5 ώρες κατέθετε στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής ως μάρτυρας ο πατέρας της άγρια δολοφονημένης 32χρονης.

Μόλις ολοκλήρωσε την κατάθεσή του έφυγε από την πίσω πόρτα της ΓΑΔΑ για να αποφύγει τους δημοσιογράφους και ο δικηγόρος του προχώρησε σε μία λιτή δήλωση, αναφέροντας ότι κατέθεσε όσα γνώριζε για την υπόθεση, δίχως να θελήσει να υπεισέρθει σε λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν περίμεναν οι αστυνομικοί να γίνουν πολύ σοφότεροι από αυτή την κατάθεση και ούτε και έγιναν, αφού λίγο έως πολύ είχαν μάθει αυτά που ισχυρίζεται μέσω των τηλεοπτικών σταθμών που ενημέρωσε ο ίδιος πριν την Ασφάλεια.

Αυτό που προκύπτει βασικά από την κατάθεσή του, πέρα από ζητήματα που αφορούν καθαρά τις σχέσεις του με την οικογένειά του και το ιστορικό που υπάρχει, είναι όσα ανέφερε για το πελάτη που πήρε κούρσα.

Ουσιαστικά υποστήριξε πως πέρασε από το σημείο περίπου μιάμιση ώρα μετά την δολοφονία της κόρης του και αναφέρθηκε στον πελάτη που πήρε κούρσα, ωστόσο από την Αστυνομία δεν θεωρούν ότι ο πελάτης αυτός σχετίζεται με το περιστατικό όχι μόνο γιατί είχε περάσει μιάμιση ώρα και κανείς δράστης δεν θα περιφερόταν τόση ώρα έξω από τη σκηνή του εγκλήματος, αλλά γιατί πολύ απλά μετά από τόση πάλη και τόσες μαχαιριές, αποκλείεται ο δράστης να μην είχε εμφανείς λεκέδες αίματος πάνω του.

Σε ότι αφορά στις κλειστές γραμμές του Ηλεκτρικού, από τις Αρχές που έψαχναν τις στάσεις μήπως τυχόν εντόπιζαν κάποιον με ματωμένα ρούχα, επίσης κάποιος που θα είχε χάσει το τρένο του, υπήρχε δικαιολογία για να είναι αγχωμένος ώστε να φτάσει στον προορισμό του.

Ενδεχομένως εφόσον κριθεί απαραίτητο να ληφθεί και γενετικό υλικό από το ταξί μήπως προκύψει ταυτοποίηση του πελάτη με τα στοιχεία που αναμένεται να εξαχθούν από τα νύχια της κοπέλας, ωστόσο δεν κρίνεται ως κάτι βάσιμο.

Η άτυχη κοπέλα πάλεψε σκληρά με τον δολοφόνο της και έχουν ληφθεί δείγματα ιστών από τα νύχια της σε μία προσπάθεια να ανακαλύψουν οι Αρχές το γενετικό υλικό του δράστη, απαντήσεις για το οποίο αναμένονται από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια τα προσεχή 24ωρα. Τονίζεται ότι επειδή όσοι έχουν καταθέσει έως τώρα, έχουν καταθέσει με την μορφή του μάρτυρα, δεν τους έχει ζητηθεί στην παρούσα φάση γενετικό υλικό.

Σημειώνεται, ότι από τα έως τώρα στοιχεία που έχουν οι Αρχές, η 32χρονη δεν κάλυπτε μόνο τις βιοποριστικές ανάγκες των αδερφών της και της μητέρας της, αλλά κάλυπτε και τα δάνεια του πατέρα της, κάτι το οποίο τόνισε έντονα σε δηλώσεις της σε ΜΜΕ, η αδελφή του πατέρα και θεία του θύματος. Με λίγα λόγια ήταν το απαραίτητο πρόσωπο στη ζωή όλων.

Στο στόχαστρο των ερευνών έχει μπει το τηλέφωνο και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του θύματος (κυρίως, οι αναρτήσεις και οι διάλογοι στο Facebook, οι κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα), μήπως βρεθεί μέσα από την ανάλυση των αστυνομικών κάποιος πιθανός δράστης και κίνητρο.

Οι πρώτες απαντήσεις που έχουν λάβει οι Αρχές από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δεν φανερώνουν κάτι ύποπτο με την πρώτη ματιά. Αναμένονται όμως  ακόμα πλήρη αποτελέσματα τα επόμενα 24ωρα που ίσως να κρύβουν κάποια άκρη στο νήμα της υπόθεσης.

Όπως τονίζεται λοιπόν από τις Αρχές, σε αυτή τη χρονική στιγμή, οι πάντες μπορούν να θεωρούνται ως ύποπτοι και κυρίως όταν οι έρευνες αναζητούν το κίνητρο παντού.

Σημειώνεται ότι τα χτυπήματα που δέχτηκε το θύμα δεν είχαν όλα μεγάλο βάθος πλην των τεσσάρων που θεωρούνται και τα μοιραία σε πλάτη και θώρακα και αυτό έκανε ορισμένους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι ο δράστης θα μπορούσε να είναι γυναίκα με περιορισμένη μυϊκή δύναμη, ωστόσο το πόρισμα του ιατροδικαστή κάνει λόγο και για μαχαίρι με μικρή λάμα και αυτό από μόνο του δικαιολογεί το όχι μεγάλο βάθος στην πλειονότητα των τραυμάτων.

Πηγή: news247.gr 

Όλη η επικαιρότητα