Αχαϊα Ελλάδα

Δολοφονία στη Ζάκυνθο: «Μου είπε ότι αν δεν του πάω την αδελφή μου, θα μας σκοτώσει όλους»

Ακούστε το άρθρο

Συγκλονιστική ήταν η απολογία του 27χρονου Αλέξη που κατηγορείται ότι σκότωσε τον πατέρα του στη Ζάκυνθο, το καλοκαίρι του 2018. Σήμερα 12 Ιουλίου πέρασε τις πόρτες του δικαστηρίου στην Πάτρα για να απολογηθεί και να ολοκληρωθεί η δίκη.

Για ακόμη μία φορά έξω από το δικαστήριο ήταν η οικογένεια, συγγενείς αλλά και φίλοι του που τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα ενώ, όπως μεταδίδει το τοπικό gnomip.gr κάποιοι του φώναζαν «είσαι ήρωας».

Ο νεαρός έχει ομολογήσει τη δολοφονία του πατέρα του λέγοντας πως τον σκότωσε για να γλιτώσει τα μικρότερα αδέλφια του και τον ίδιο από την κακοποίηση.

«Δεν υπήρχε μέρα που να μη βγάζω αίμα από το στόμα και τη μύτη»

Ο 27χρονος κατηγορούμενος με την απολογία του έκανε και τον πιο σκληρό να λυγίσει… Ο κατηγορούμενος, όπως μεταδίδει το τοπικό patrastimes.gr, ζήτησε συγγνώμη λέγοντας: «Δεν ήθελα να σκοτώσω τον πατέρα μου, ο ίδιος ο πατέρας μου με αυτά που έκανε μου δημιούργησε πόνο, οργή. Δεν υπήρχε μέρα που να μη φάμε ξύλο, που να μη δω τη μητέρα μου να σέρνεται, που να μη βγάζω αίμα από το στόμα και τη μύτη. Δεν ήταν πατέρας, ήταν τέρας. Δεν ενδιαφερόταν για κανέναν».

«Μου έσκισε τα ρούχα και με έβαλε να ζητιανεύω για να βγάλει λεφτά»

Ο νεαρός μίλησε και για ένα περιστατικό εκμετάλλευσης από τον πατέρα του, που το θυμάται ακόμα ενώ τόνισε ότι δεν θα το ξεχάσει ποτέ. «Τον μεγαλύτερο εξευτελισμό τον έζησα ένα πρωί. Περάσαμε με το καράβι στη Κυλλήνη. Μου έσκισε τα ρούχα και με έβαλε να ζητιανεύω για να βγάλει λεφτά. Τα άλλα παιδιά έπαιζαν και με έβλεπαν να ζητιανεύω. Δε θα το ξεχάσω ποτέ. Είναι περασμένα αλλά όχι ξεχασμένα», είπε στην απολογία του.

«Μου είχε πει “θα π@δ@ξω εγώ την αδελφή σου και όταν δε θα μπορώ θα την π@δ@ξεις εσύ”»

Ωστόσο, η πιο σοκαριστική στιγμή όταν εξήγησε το πώς έφτασε στο να σκοτώσει τον ίδιο του τον πατέρα. Όπως ανέφερε: «Μου είχε πει “θα π@δ@ξω εγώ την αδελφή σου και όταν δε θα μπορώ θα την π@δ@ξεις εσύ”. Συνέχιζε να με πιέζει, να του φέρω γυναίκα και συγκεκριμένα την αδελφή μου. Μου είπε πως αν δεν του την πάω, θα μας σκοτώσει όλους και τα μικρά παιδιά του και μετά θα αυτοκτονήσει. Τρελάθηκα και έγινε, ό,τι έγινε. Ο ίδιος ο πατέρας μου με ανάγκασε να φτάσω σ’ αυτό το σημείο».

Μετά την απολογία του κατηγορούμενου, θα ακολουθήσει η αγόρευση του Εισαγγελέα και η απόφαση του δικαστηρίου.

Η ιστορία που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα

Ο 27χρονος σήμερα Αλέξης σκότωσε τον πατέρα του τον Μάιο του 2018, όταν κατάλαβε ότι κακοποιούσε σεξουαλικά την αδερφούλα του μόλις 10 ετών. «Ο πόνος των 26 ετών όπλισε το χέρι μου» είπε ο Αλέξης στις αρχές όταν τον συνέλαβαν.

Περιέγραψε έναν πατέρα δυνάστη που κακοποιούσε σεξουαλικά τον ίδιο και τα αδέρφια του, ενώ ξυλοκοπούσε τη μητέρα τους. «Η ζωή μαζί του ήταν εφιαλτική» ισχυρίστηκε. «Θόλωσα, τρελάθηκα και σήκωσα την καραμπίνα» είπε με δάκρυα στα μάτια.

Ο Αλέξης δικάζεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Στο πλευρό του βρίσκονται όλοι όσοι τον γνωρίζουν, η οικογένειά του, οι συγγενείς και οι φίλοι του.

Όλη η επικαιρότητα