Δολοφονία Θανάση Πέτσα: «Περπατούσαμε στο βουνό και είδαμε μπροστά μας το κρανίο»

Άγνωστες πτυχές για την άγρια δολοφονία του τελωνειακού Θανάση Πέτσα, ήρθαν στο «φως», μήνες μετά τον εντοπισμό του πτώματός του σε περιοχή λίγο πιο έξω από τη Μάνδρα Αττικής.

Το πτώμα του τελωνειακού, εντοπίστηκε εννέα μήνες μετά τη μυστηριώδη εξαφάνισή του.

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ», η οποία είχε αναλάβει την υπόθεση εξαφάνισης του Θανάση Πέτσα, εντόπισε μάρτυρα και κάτοικο της περιοχής Βιλιαρή (σ.σ. όπου βρέθηκε το πτώμα), ο οποίος γνώριζε τον κυνηγό που εντόπισε τυχαία το μακάβριο εύρημα. Ο ίδιος οδήγησε το τηλεοπτικό συνεργείο στο σημείο όπου προσπάθησαν να εξαφανίσουν τον άτυχο τελωνειακό.

Εννέα μήνες μετά την εξαφάνιση -και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2018- μία ομάδα κυνηγών κατέβαινε από την κορυφή του βουνού, ακολουθώντας τη διαδρομή μέσα από ένα ρέμα.

dasos mandras 1024x574Ξαφνικά, ενώ περπατούσαν, είδαν μπροστά τους ένα κρανίο. Αφού κοίταξαν γύρω τους, είδαν σε απόσταση λίγων μέτρων ένα ανάχωμα που είχε σκαφτεί από ζώα. Εκεί βρήκαν και τα υπόλοιπα οστάκαι κάλεσαν άμεσα την αστυνομία.

Ο μάρτυρας διευκρίνισε πως από εκεί περνούν μόνο κυνηγοί και σπάνια περιπατητές γιατί είναι εξαιρετικά δύσβατος τόπος. Από τη Μάνδρα με το αυτοκίνητο απέχει περίπου 20 με 25 λεπτά. Αν κάποιος τον μετέφερε από τα Σπάτα εκεί, θα χρειαζόταν κοντά μία ώρα.

anaxvma 2 1024x565

«Όπως περπατούσαμε ξαφνικά είδαμε μπροστά μας ένα κρανίο. Δίπλα ακριβώς ήταν οι θήκες από τα δόντια του. Τρία μέτρα μακριά σε ένα ανάχωμα υπήρχαν και τα υπόλοιπα οστά του σκελετού καθώς και κομμάτια από ρούχα. Τότε βεβαιωθήκαμε εκατό τοις εκατό πως ανήκαν σε άνθρωπο. Είχαν θάψει εκεί το πτώμα και στη συνέχεια το ανάχωμα είχε σκαφτεί από ζώα. Οι φίλοι μου στην αρχή φοβήθηκαν να το αναφέρουμε για να μη μπλέξουμε, αλλά τελικά σκεφτήκαμε πως ίσως βοηθούσαμε κάποιους συγγενείς που είχαν χάσει τον άνθρωπο τους. Μάλιστα τους είπα αστειευόμενος, να δείτε που θα μας βγάλουν στη Νικολούλη… Είναι περίεργο όμως πως βρέθηκε σε αυτό το σημείο  γιατί εκεί πηγαίνουν αποκλειστικά κυνηγοί. Μετά τις πλημμύρες είναι πλέον αδιέξοδο. Άσε που χρειάζεται κανείς τζιπ για να ανέβει μέχρι ένα σημείο…» δήλωσε ο ένας εκ των κυνηγών στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη.

Κάποιος τον πήρε από το σπίτι του

Ο ιδιωτικός ερευνητής Σωκράτης Στρατής ορίστηκε από την οικογένεια του άτυχου Θανάση Πέτσα για να ερευνήσει την εξαφάνιση του τον Μάρτιο του 2018.

p1

Σε πρώτο στάδιο ο κ. Στρατής ερευνούσε σε συνεργασία με τις Αρχές το ενδεχόμενο ατυχήματος. Όπως ο ίδιος είπε στο «Τούνελ» έψαξαν σε πηγάδια, χαντάκια και εγκαταλειμμένα κτήρια στην ευρύτερη περιοχή των Σπάτων και σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από το σπίτι του θύματος.

startis 1024x556

Το βράδυ της εξαφάνισης ο Θανάσης Πέτσας είχε βγει με έναν φίλο του και πήγαν να φάνε σε μία ταβέρνα. Ο φίλος του, τον άφησε κοντά στο σπίτι του, αλλά δεν τον είδε να μπαίνει μέσα κι όπως αποκαλύφθηκε μετά, το θύμα δεν μπήκε ποτέ στο σπίτι του.

«Δεν βρέθηκε εντός του σπιτιού, κανένα από τα προσωπικά του αντικείμενα που είχε μαζί του. Τώρα αποδεικνύεται πως εκείνη την ώρα που τον άφησε ο φίλος του, συνέβη ό,τι συνέβη. Κάποιος τον πήρε από εκεί, γιατί ο ίδιος δεν οδηγούσε… Εξετάσαμε υλικό από κάμερα ασφαλείας που έδειχνε μια μαύρη Μερσεντές να περνάει με μεγάλη ταχύτητα από το σημείο, λίγα λεπτά μετά την άφιξη του, με κατεύθυνση προς Αθήνα. Άλλη κίνηση δεν υπήρξε…», είπε στο «Τούνελ» ο ιδιωτικός ερευνητής.

Εξαφανίστηκε λίγο πριν κληθεί ως μάρτυρας κατηγορίας

Ο κ. Στρατής ανέφερε πως κατέθεσε στις Αρχές κι άλλα στοιχεία που συνέλεξε από την έρευνα του.

«Το μόνο που κρίθηκε σαν αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως περίπου τρεις εβδομάδες πριν εξαφανιστεί τον άκουσαν να λέει πως δέχτηκε μια επίσκεψη από μια γυναίκα που του ζήτησε να τακτοποιήσει υπόθεση του συζύγου της που ήταν ήδη νεκρός. Δεν ανέφερε άλλες λεπτομέρειες και γενικώς δεν συνήθιζε να μιλάει για τη δουλειά του. Το θύμα ήταν δημόσιος κατήγορος σε υποθέσεις λαθρεμπορίας και ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός. Την ημέρα που εξαφανίστηκε είχε αναβληθεί ένα ανάλογο δικαστήριο στο οποίο ήταν μάρτυρας και θα γινόταν σε λίγες μέρες. Το πρόστιμο που είχε επιβληθεί ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο σκελετός του βρέθηκε σε μακρινή απόσταση από το σπίτι του, άρα σίγουρα κάποιος τον μετέφερε εκεί», ανέφερε.

 

 

Πηγή: anikolouli.gr