Ελλάδα

Δολοφονία Ζέμπερη: Στοχευμένες έρευνες σε ληστές πεζών – Το προφίλ του δράστη

Ακούστε το άρθρο

Συνολικά τρεις τσάντες έχουν παραδώσει μέχρι τώρα πολίτες και αστυνομικοί στην Ασφάλεια, που βρέθηκαν στον λόφο Φιλοπάππου και στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίες όπως αποδείχτηκε κατά την έρευνα δεν είχαν σχέση με την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη. Στην πρώτη περίπτωση μάλιστα βρέθηκε η κάτοχος της κλεμμένης τσάντας.

Όποια μαρτυρία έχει μέχρι στιγμής φτάσει στις Αρχές κρίνεται ως μη αξιοποιήσιμη αφού ουσιαστικά αυτόπτης μάρτυρας που να είναι σε θέση να περιγράψει τον δράστη δεν υπάρχει (παρά μόνο αυτήκοοι μάρτυρες).

Οι αρχές θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε διασταύρωση DNA μόνον όταν θα έχουν στα χέρια τους και τον δράστη, ο οποίος επί του παρόντος αναζητείται με στοχευμένες προσαγωγές υπόπτων για κλοπές και ληστείες πεζών από την ευρύτερη περιοχή, κυρίως τοξικομανείς και αλλοδαπούς.

Το προφίλ του δράστη, χωρίς να έχουν ακράδαντο στοιχείο μέχρι στιγμής είναι πιθανόν άντρας μικρής μυϊκής δύναμης και σε αυτό φαίνεται να καταλήγουν από την φύση των τραυμάτων στο θύμα που από τα 14 τραύματα, τα τέσσερα ήταν μοιραία και στην φάση που η άτυχη κοπέλα τράπηκε σε φυγή φωνάζοντας βοήθεια, άρα πιθανόν ο δράστης για να την αποτρέψει της επέφερε και τα μοιραία χτυπήματα. Ο δράστης χαρακτηρίζεται αδίστακτος και με πλήρη αδιαφορία για το θύμα.

Η μπεζ δερμάτινη γυναικεία τσάντα που είχε μαζί της η Δώρα Ζέμπερα παραμένει άφαντη. Τονίζεται στο σημείο αυτό ότι η τσάντα δεν έχει κάποιο σχέδιο ή κάποιο μεταλλικό στολίδι.

Οι Αρχές θεωρούν πως ο δράστης είναι μάλλον αδύνατον να ρίσκαρε να διαφύγει νωρίς το απόγευμα με το φως του ήλιου από κεντρικούς δρόμους και λεωφόρους με ματωμένα ρούχα και θεωρείται πιθανότερο να διέφυγε από τις γραμμές του ηλεκτρικού.

Η Δώρα Ζέμπερη είχε πάει στο Νεκροταφείο όπως συνήθιζε για να αφήσει ένα λουλούδι στον τάφο ενός φίλου της που είχε χάσει τον περασμένο Μάιο την ζωή του σε εργατικό δυστύχημα.

Πρώτος την είδε ένας συγγενής θανόντος σε διπλανό μνήμα και φώναξε τον ιερέα ο οποίος αναγνώρισε την κοπέλα, αφού ήξερε σε ποιο μνήμα πήγαινε και προσκυνούσε. Βρέθηκε αρκετά μέτρα μακριά από το μνήμα του φίλου της μέσα σε μία λίμνη αίματος…

Πηγή: news247.gr 

Όλη η επικαιρότητα