Ηλεία

Δωρεά όπλου στο μουσείο «Νίκος Μπελογιάννης» από δημοτική κίνηση του Δήμου Ηλιούπολης

Ακούστε το άρθρο

Ένα όπλο ρέπλικα προσέφερε στο μουσείο «Νίκος Μπελογιάννης» της Αμαλιάδας η δημοτική κίνηση του Δήμου Ηλιούπολης «ΗΛΙΟΥ-πολις, Ανθρώπινη Πόλη».

Ειδικότερα, το όπλο αγοράστηκε από το μέλος της δημοτικής κίνησης Ηλιούπολης κ. Ευάγγελο Βοροτσάκη με μοναδικό σκοπό να δωριστεί στο μουσείο, αφού ο ίδιος κατάγεται εκ της μητρός του από την πόλη της Αμαλιάδας.

Τα μέλη της εν λόγω δημοτικής παράταξης επισκέφτηκαν την περασμένη Κυριακή 12 Νοεμβρίου την Αμαλιάδα και ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου «Νίκος Μπελογιάννης».

Λίγες ημέρες αργότερα και έπειτα από την απόφαση του κ. Βοροτσάκη για αγορά του όπλου ρέπλικα, αποφάσισαν σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την ξενάγηση και τη δημιουργία του μουσείου, να το δωρίζουν προς εμπλουτισμό της μόνιμης συλλογής.

Πρόκειται για ακριβές αντίγραφο σε ρέπλικα, του όπλου που είχε στην κατοχή του ο Αγωνιστής της Αριστεράς και βρίσκεται στην κατοχή του ΚΚΕ. Το όπλο βρέθηκε στην Αμαλιάδα την ημέρα των εγκαινίων του νέου Μουσείου τον Μάρτιο του 2017 και μετά την αποχώρησή του από τις προθήκες, στην θέση του βρίσκεται φωτογραφία του πραγματικού όπλου μαζί με τη θήκη και τα γάντια του αγωνιστή.

Τα μέλη της δημοτικής κίνησης «ΗΛΙΟΥ-πολις, Ανθρώπινη Πόλη» και συγκεκριμένα ο κ. Βοροτσόακης που είχε και την πρωτοβουλία αγοράς του όπλου, έδωσε ακριβές αντίγραφο τύπου ρέπλικα στον πρώην Δήμαρχο Πηνείας κ. Βασίλη Παπαδόπουλο με τον οποίο διατηρεί γνωριμία και εν συνεχεία ο ίδιος το παρέδωσε στον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο για να το τοποθετήσει στην ειδική θέση της προθήκης όπου λείπει το όπλο.

Παράλληλα παραδόθηκε στον Δήμαρχο Ήλιδας και επιστολή του επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΗΛΙΟΥ-πολις, Ανθρώπινη Πόλη» κ. Χρήστου Κοκοτίνη, με την οποία εξηγούνται αναλυτικά οι λόγοι της πρωτοβουλίας του κ. Ευάγγελου Βοροτσάκη.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας ευχαριστεί δημόσια τα μέλη της δημοτικής κίνησης Ηλιούπολης και ιδιαίτερα τον κ. Ευάγγελο Βοροτσάκη για την πρωτοβουλία τους να προχωρήσουν στην δωρεά του ισπανικού όπλου στο μουσείο.

Όλη η επικαιρότητα