Δωρεάν ίντερνετ στην Αρχαία Ολυμπία από την Cosmote

gr-olympia-palaestra.jpgΕλεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο θα αποκτήσουν σύντομα οι επισκέπτες της Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την πρόταση της σχετικήςπολιτιστικής χορηγίας που κατέθεσε η Cosmote.

 

Μέσα από τεχνολογία 3G/4G/Wi-fi, η εταιρεία θα αναλάβει τον σχεδιασμό και τις μελέτες για την ανάπτυξη του δικτύου υποδομών, τα έξοδα εγκατάστασης και κατασκευής τους, την επίβλεψη λειτουργίας τους, καθώς και τις εργασίες συντήρησης. Στον χώρο θα γίνει αυτοψία, ενώ η μελέτη θα υποβληθεί προς έγκριση στα αρμόδια όργανα του υπουργείου Πολιτισμού.

 

Η χορηγία θα εφαρμοστεί σε συνολικά 19 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας θα υπάρχει η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών φωνής και δεδομένων, καθώς και σύνδεσης με το διαδίκτυο, μέσω τεχνολογιών 3G/4G/Wi-fi. 

 

Η πρόταση έγινε δεκτή με θετικά σχόλια από τα μέλη του ΚΑΣ, όπως ο Δημήτρης Αθανασούλης, προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, ο οποίος επισήμανε τη χρησιμότητα της διαδικτυακής σύνδεσης στις Κυκλάδες και ειδικά στη Δήλο, όπου ακόμα και η τηλεφωνική επικοινωνία είναι ανεπαρκής. «Είναι ζήτημα ανθρωπιστικό να υπάρχει αυτή η σύνδεση στη Δήλο», δήλωσε ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία εξαιρετική και πολύτιμη, η οποία θα συμβάλλει καταλυτικά και στην υλοποίηση πρωτοποριακών ψηφιακών ξεναγήσεων, που σχεδιάζονται από την Εφορεία