Περίεργα

«Δώστε τον κιμά αλόγου στο λαό» λέει γερμανός βουλευτής (και τρώει κι ο ίδιος)

Ακούστε το άρθρο

Ενώ η υπόθεση στην ΕΕ με τον κιμά αλόγου που βρέθηκε σε κατεψυγμένα προϊόντα με βοδινό κρέας συνεχίζεται στην ΕΕ, ο γερμανός βουλευτής Χάρτβιχ Φίσερ πρότεινε μία λύση για όσα προϊόντα έχουν αποσυρθεί προληπτικά από τα ράφια: Για να μην πάνε χαμένα, θα ήταν καλύτερα να μοιραστούν σε όσους τα έχουν ανάγκη, είπε -και φρόντισε να φάει και ο ίδιος, μπροστά στην κάμερα, για να δώσει το παράδειγμα.

Για να δείξει μάλιστα και εμπράκτως ότι δεν τα θεωρεί επικίνδυνα, έφαγε μπροστά στην κάμερα της γνωστής εφημερίδας Bild το περιεχόμενο μίας συσκεασίας που αγοράστηκε από σούπερ μάρκετ μία ημέρα πριν την απόσυρση της παρτίδας.

Την άποψη του Φίσερ συμμερίστηκε και ο υπουργός αρμόδιος για την αναπτυξιακή πολιτική Ντιρκ Νίμπελ (των Φιλελεύθερων). «Υπάρχουν και στη Γερμανία άνθρωποι που δυσκολεύονται οικονομικά να αγοράσουν τρόφιμα, και έτσι δεν πιστεύω ότι μπορούμε απλώς να πετάμε φαγητό» είπε.

Όπως ήταν φυσικό, αρκετοί συνάδελφοι των δύο πολιτικών επέκριναν τις θέσεις τους. Η υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν χαρακτήρισε την πρόταση απλώς «αλλόκοτη»: «Πλούσιος ή φτωχός, ο καθένας θέλει να ξέρει τι τρώει», είπε.

«Πίσω από την πρόταση του Φίσερ κρύβεται η άποψη ότι υπάρχουν δύο τάξεις ανθρώπων στο φαγητό» είπε η Ρενάτε Κούναστ των Πρασίνων, ενώ το στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών Αντρέα Νάλες απαίτησε να ζητήσει συγγνώμη ο Φίσερ.

www.in.gr

Όλη η επικαιρότητα