Ηλεία

Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: “Συγχαρητήρια στους Δικηγορικούς Συλλόγους Ηλείας και Αμαλιάδας”

Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την διαδικασία των εκλογών στους δικηγορικούς συλλόγους της Ηλείας η Δρ.Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τ.Βουλευτής Ν. Ηλείας και Δικηγόρος Αθηνών, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου καταρχάς στους Δικηγορικούς Συλλόγους του Νομού μας για τις εκλογές που διεξήγαγαν χθες, οι οποίες διεξήχθησαν  σε ενωτικό κλίμα με πολύ υψηλά ποσοστά συμμετοχής,δηλώνοντας και το ενεργό ενδιαφέρον όλων των συναδέλφων για τα θέματα του κλάδου.

Σε όλη την Επικράτεια, οι δικηγόροι ανήκουμε στους κλάδους οι οποίοι πληγήκαμε τα μάλλα από την οικονομική κρίση. Υφιστάμεθα εδώ και καιρό σημαντική μείωση του κύκλου εργασιών μας, υπερβολική φορολόγηση, ενώ καλούμαστε να καταβάλουμε αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές και δυσανάλογο ΦΠΑ που επιβαρύνει τόσο εμάς όσο και τους πολίτες. Ταυτόχρονα δε παρατηρείται καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης που ταλανίζει τόσο τους συναδέλφους, όσο και – πρωτίστως – τους ίδιους τους συμπολίτες μας.

Θα ήθελα να συγχαρώ και πάλι τα νέα συμβούλια για την εκλογή τους και να δηλώσω την πρόθεσή μου να βρίσκομαι κοντά τους σε όλα τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι του Νομού μας. Τόσο ως τ. Βουλευτής όσο και ως συνάδελφος δικηγόρος εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στην θητεία τους!».

Η Δρ. Αυγερινοπούλου επικοινώνησε τόσο με τον κ. Δημήτρη Δημητρουλόπουλο, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας όσο και με τον κ. Θανάση Θεοχάρη, νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας για να τους συγχαρεί για την εκλογή τους, αλλά και να συζητήσει τα ειδικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι στο Νομό. Ένα από τα θέματα που προέκυψαν είναι και η συνεχής κατάρτιση των δικηγόρων με την νέα δικηγορική ύλη και τα επιστημονικά συγγράμματα, όσο και ο εμπλουτισμός της Βιβλιοθήκης του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας καθώς οι δικηγορικοί σύλλογοι είναι πρωτίστως και επιστημονικοί φορείς.  Η Δρ. Αυγερινοπούλου δήλωσε ότι με χαρά θα αναλάβει πρωτοβουλίες τις επόμενες ημέρες, ώστε να εμπλουτιστεί η Βιβλιοθήκη με νέα περιοδικά και συγγράμματα, καθώς και με συνδρομές πλέον για την δικηγορική ύλη ηλεκτρονικές συνδρομές σε νομικές βιβλιοθήκες. »

Την Κυριακή, 26/11/2017, η Δρ. Αυγερινοπούλου επισκέφτηκε το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας όπου διεξάγονταν οι εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, ενώ την Δευτέρα 27/11/2017 άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Όλη η επικαιρότητα