Πολιτική

Δραγασάκης: Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ δεν απειλεί την αριστερή ταυτότητά του

Ακούστε το άρθρο

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τη νέα σελίδα που γυρίζει το κόμμα μετά την ήττα στις εκλογές αναφέρθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης. Υποστήριξε ότι η διεύρυνση που επιχειρείται δεν απειλεί την αριστερή του ταυτότητα.

Την πεποίθηση ότι η ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εμπόδιο στη διεύρυνσή του, ούτε η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί από μόνη της την αριστερή ταυτότητά του, εξέφρασε ο τέως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής του Δυτικού Τομέα Αθήνας, Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Παράλληλα αναφέρθηκε και για την ανάγκη μιας ανοικτής συζήτησης και αποτίμησης της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία «θα πρέπει να αξιοποιηθεί και για τη διαμόρφωση του νέου κυβερνητικού προγράμματος».

Όπως είπε, «ο πολιτικός ανταγωνισμός δεν διεξάγεται μόνο μεταξύ κομμάτων αλλά και μεταξύ ευρύτερων συνασπισμών, αστερισμών, παρατάξεων» και προσέθεσε ότι η ΝΔ πέρα από τα ΜΜΕ και τα οικονομικά μέσα, διέθετε έναν αστερισμό φίλιων δυνάμεων, «ειδικά ρυμουλκά». «Φαίνεται πως είναι κανόνας της πολιτικής: κερδίσαμε όταν μας υποτίμησαν, χάσαμε όταν τους υποτιμήσαμε» τόνισε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ηγηθεί μιας ευρύτερης αριστερής προοδευτικής παράταξης, προσθέτοντας πως «στην πορεία, με ανοιχτή συζήτηση, πιστεύω πολλά θέματα θα αποσαφηνιστούν. Προσωπικά δεν θεωρώ π.χ. ότι η ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι εμπόδιο στη διεύρυνσή του ούτε πιστεύω ότι η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί από μόνη της την αριστερή ταυτότητά του».

Ο Γιάννης Δραγασάκης δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον πρόεδρο του κόμματος σημειώνοντας  ότι «η πορεία του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο αλληλένδετη και η σχέση είναι τόσο οργανική, που δεν μπορεί να διαχωριστεί. Και σήμερα ο Τσίπρας αναγνωρίζεται ολοένα και περισσότερο ως ηγέτης της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης, ακριβώς γιατί είναι αδιαφιλονίκητος ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ό, τι αφορά τη ΝΔ, είπε ότι «η κυβέρνηση γνωρίζει ότι το διεθνές περιβάλλον ενδέχεται να επιδεινωθεί και αυτό θα κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Γι΄ αυτό ρίχνει το βάρος της στον πόλεμο κατά του ΣΥΡΙΖΑ και στον έλεγχο του κράτους».

newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα