Μεσσηνία

Επικίνδυνος ο δρόμος Κυπαρισσία-Φιλιατρών – Σε άσχημη κατάσταση ο δρόμος Φιγαλία-Πλατάνια

Ακούστε το άρθρο

Με λακούβες και πλημμύρες…ξανά!

Η προχειρότητα στο εθνικό και δημοτικό οδικό δίκτυο σε περιοχές της Τριφυλίας άρχισε να αποτυπώνεται μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις άλλη μια φορά καθώς οι επικίνδυνες λακούβες αποτελούν πραγματικές παγίδες για τους οδηγούς!

Αυτή την φορά αναγνώστης μας οικογενειάρχης παρά λίγο να εκτραπεί με το όχημά του καθώς στο παρά πέντε απέφυγε μια βομβαρδισμένη λακκούβα που βρίσκεται στην Εθνική οδό Φιλιατρών – Κυπαρισσίας. Τόσο στην περιοχή της στροφής προς την ταβέρνα του Στεφανή αλλά και ελάχιστα μέτρα από την διασταύρωση της Τερψιθέας προς Σπηλιά οι διερχόμενοι οδηγοί εξασκούν όλη τους την ικανότητα για να αποφύγουν δύο μεγάλες λακκούβες που έκαναν την εμφάνισή τους. Στο σημείο έχουν τοποθετηθεί κώνοι δεμένοι με δυο πλαστικές “μπάρες” ως ελάχιστο μέτρο προστασίας για τους διερχόμενους οδηγούς χωρίς όμως τίποτα περισσότερο.

Ο δρόμος Κυπαρισσίας-Φιλιατρών πάντως μπάζει νερά καθώς δεν έχει ολοκληρωμένα έργα απορροής υδάτων παρά μόνο κοντά στην περιοχή της ταβέρνας Στεφανή που έγιναν πριν από 4 χρόνια περίπου. Το ερώτημα είναι όμως ότι υπάρχουν κι άλλα επικίνδυνα σημεία. Τέλος πλημμυρικά φαινόμενα εμφανίζονται στην διασταύρωση του δρόμου με το Αγρίλι και το Χαλαζώνι με αρκετά χιλιοστά υδάτινων όγκων να καλύπτουν το οδόστρωμα.

Σε άσχημη κατάσταση ο δρόμος Φιγαλία – Πλατάνια

Η οδική σύνδεση Ηλείας-Μεσσηνίας σε απαράδεκτα χάλια .Το μόνο που θυμίζει σύγχρονο δρόμο είναι το τμήμα Φιγαλία – Γέφυρα Νέδας(Όρια Ηλείας – Μεσσηνίας), γιατί από εκεί και ως το χωριό Πλατάνια Μεσσηνίας ο δρόμος θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Πέτρες, βράχια, λακκούβες και κλαριά βρίσκονται παντού στο διαλυμένο από τα χρόνια και τα χιόνια, οδόστρωμα με συνέπεια τη μη ασφαλή διέλευση οχημάτων από και προς τους Νομούς Ηλείας και Μεσσηνίας αφού είναι η τελευταία ‘επίσημη’ είσοδος στους δυο νομούς στο βόρειο τμήμα τους. Μπορεί ο δρόμος τους χειμερινούς μήνες να μην έχει κίνηση ωστόσο αυτό αλλάζει από τον Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο όπου η κίνηση οχημάτων είναι αυξημένη αφού ο δρόμος πέραν του ότι συνδέει δυο νομούς, οδηγεί στην Αρχαία Φιγάλεια, το Ναό του Επικουρίου Απόλλωνα και τους Καταρράκτες Νέδας.

Να σημειώσουμε ότι όπως έχουμε γράψει έχει γίνει μια αυτοψία από την πλευρά της περιφέρειας Πελοποννήσου για το ποτάμι και τα όρια των 2 Νομών από το 2015 και μια ακόμα από φορείς της Μεσσηνίας….

Τα μόνα έργα που έχουν λάβει χώρα στο σημείο και μάλιστα με επιτυχία,είναι από την Περιφερειακή ενότητα Ηλείας όπως τεχνητά έργα, αντιπλημμυρικά, νέα τοιχία αντιστήριξης, νέος ασφαλτοτάπητας, πινακίδες κοκ καθώς και στηθαία ασφαλείας. Από τη Γέφυρα Νέδας ως τα Πλατάνια ο δρόμος χρήζει άμεσων παρεμβάσεων πριν ξεκινήσει η αυξημένη διέλευση οχημάτων. Φυσικά να θυμίσουμε ότι χρόνια τώρα εξαγγέλονται αντιπλημμυρικά έργα αλλά δεν έχει δρομολογηθεί καμία εργολαβία αποκατάστασης για το μοναδικό θηλυκό ποτάμι της Ελλάδας οπότε είναι κρίμα. Εκτός αν περιμένουμε τις εκλογές του χρόνου να ανακινηθεί εκ νέου το καυτό ζήτημα..

Όλη η επικαιρότητα