Αχαϊα Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Δρόμος Πάτρα-Πύργος: Δημοπρατήθηκε και το 7ο τμήμα

Ακούστε το άρθρο

Η κοινοπραξία Παπαϊωάννου-ΙΝΤΕΡΚΑΤ αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης στην έβδομη εργολαβία «ΒΙΠΕ Πάτρας-Κάτω Αχαΐα» του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, προσφέροντας έκπτωση 50, 99%.

Συνολικά συμμετείχαν εννέα εταιρείες και κοινοπραξίες. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 38,4 εκατ. ευρώ και η διάρκεια υλοποίησής του είναι 42 μήνες. Πλέον απομένει να βγει η προκήρυξη της όγδοης και τελευταίας εργολαβίας του έργου, για να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», η καθυστέρηση της έκδοσης των τευχών δημοπράτησης οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει ετοιμαστεί η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική δημοπράτηση, σύμφωνα με όσα προβλέπει η νέα νομοθεσία. Μοναδική περίπτωση να γίνει σύντομα ο όγδοος διαγωνισμός είναι η παράταση στις δημοπρατήσεις με τον προγενέστερο τρόπο.

Ωστόσο, όπως μεταφέρθηκε από έγκυρη πηγη, δεν τίθεται κανένα ζήτημα αλλαγής της χάραξης, αφού μια τέτοια εξέλιξη θα απαιτούσε τρία επιπλέον χρόνια για τη σύνταξη μελετων και ουσιαστικά θα ακύρωνε τη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τινάζοντας το έργο στον αέρα.

Όσον αφορά την ολοκλήρωση του φακέλου μεγάλου έργου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται οι τελευταίες διορθώσεις από την ομάδα Jaspers, ενώ η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών διαμορφώνει το τεχνικό δελτίο ένταξης.

Παρότι ως τώρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών δεν έχει επαληθευτεί στα χρονοδιαγράμματα, στόχος είναι η έναρξη των εργασιών στο τέλος του χρόνου, αφού εγκριθεί η χρηματοδότηση του έργου και συμβασιοποιηθούν οι δημοπρατημένες εργολαβίες.

Όλη η επικαιρότητα