Αχαϊα

Drones με οπτικο-θερμικές κάμερες για την προστασία της Στροφυλιάς

Ακούστε το άρθρο

Το σύστημα πρόωρης και έγκαιρης ανίχνευσης δασικών πυρκαγιών, καθώς και μοντέλα αξιολόγησης κινδύνου πυρκαγιάς με χρήση  μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), θερμικών / οπτικών καμερών παρουσίασαν, στο Δημαρχείο της Κ. Αχαΐας, οι Βασίλης Μουλιανίτης και Γιώργος Πατεράκης της Ερευνητικής Ομάδας Ρομποτικής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Στόχος του έργου SFEDA – “Σύστημα Εποπτείας Δασικών Περιοχών για την Έγκαιρη Ανίχνευση και Αξιολόγηση Δασικών Πυρκαγιών στη Περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου“, που εκτελείται στο πλαίσιο του προγράμματος «INTERREG  Balkan-Mediterranean  2014-2020», είναι η προώθηση της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Κατσαρός, ο Συντονιστής της Ομάδας του Έργου Παν. Σμηλιωτόπουλος και ο διευθυντής Πληροφορικής Στέφανος Μίχος, εκπρόσωποι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της περιοχής καθώς και τα μέλη του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτ. Αχαΐας Θανάσης Ραυτακόπουλος

Πηγή: Εφ.Γνώμη Πατρών

Όλη η επικαιρότητα