Δυναμικά ξεκίνησε το Ελληνορωσικό ΙΕΚ

f2.jpg

Το Τεχνολογικό Ελληνορωσικό ΙΕΚ ξεκίνησε δυναμικά την πρώτη του σχολική χρονιά, στην περιοχή των Καβασίλων (πρώην Γυμνάσιο Καβασίλων), στον Δήμο Πηνειού.  

Το Τεχνολογικό Ελληνορωσικό  ΙΕΚ ήρθε να καλύψει πολλές πρωτοπόρες ειδικότητες που έχει ανάγκη η Ηλεία και να προσφέρει στα παιδιά την εναλλακτική λύση να σπουδάσουν στον τόπο τους με μικρό κόστος.

Το Τεχνολογικό Ελληνορωσικό ΙΕΚ απευθύνεται τόσο σε αποφοίτους Λυκείου, είτε του Τεχνικού είτε του Γενικού Λυκείου, όσο και σε άτομα ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας που επιθυμούν να εξειδικευτούν σε κάποιον τομέα της επιλογής τους.

Επισκεφθήκαμε το Ελληρωσικό ΙΕΚ και συναντήσαμε τον κ. Σκαρτσιάρη Παναγιώτη, υπεύθυνο διαδικαστικών του ΙΕΚ.

«Ξεκινήσαμε με αισιόδοξα μηνύματα. Όλη η Ηλεία μας αγκάλιασε, γιατί όλοι γνωρίζουν ότι έχω υπηρετήσει πολλά χρόνια τη δημόσια εκπαίδευση και τα τελευταία δέκα χρόνια έχω διατελέσει διευθυντής στα ΙΕΚ», μας λέει ο κ. Σκαρτσιάρης και συνεχίζει:

« Η μονάδα αυτή δεν συναγωνίζεται το Δημόσιο ΙΕΚ αλλά απλά το συμπληρώνει, καλύπτουμε τα όποια εκπαιδευτικά κενά.  Στο Τεχνολογικό Ελληνορωσικό ΙΕΚ υπάρχουν 21 ειδικότητες και μάλιστα με μικρό κόστος διδάκτρων. Εμείς δίνουμε βαρύτητα στις ειδικότητες που αφορούν στον πρωτογενή και τριτογενή τομέα. Άλλωστε ο νομός μας είναι αγροτικός και τουριστικός. Έτσι εδώ έχουμε ειδικότητες Τεχνίτη Γαλακτοκομίας-Τυροκομίας, Τεχνίτη Φυτική Παραγωγής και από την άλλη έχουμε μεταξύ άλλων ειδικότητα Τεχνικού Τουριστικών Μονάδων, στελέχους διοίκησης και οικονομίας κ.α.  » 

 

Κώστας Ζαφειρίου