Εκπαίδευση

Δυναμικές κινητοποιήσεις προαναγγέλλει ο Σύλλογος Σπουδαστών του ΤΕΙ Πύργου

tei_pyrgoy_6.jpg
Ακούστε το άρθρο

Παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της διοίκησης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας θα πραγματοποιήσει αύριο το μεσημέρι ο Σύλλογος Σπουδαστών του ΤΕΙ Πύργου, μαζί και με άλλους συλλόγους, θέλοντας να διατρανώσει την αντίθεση των σπουδαστών στην απαξίωση που προκύπτει από την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική και η οποία χαρακτηρίζεται από υποχρηματοδότηση των ΤΕΙ με στόχο την πλήρη υποβάθμισή τους και την επιβολή διδάκτρων.

Παράλληλα, την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στον Πύργο, ενώ στις 12 Δεκεμβρίου θα γίνει νέα συνέλευση ώστε να συζητηθεί και να αποφασιστεί το πλαίσιο συνέχισης της δράσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αναβρασμό είναι όλοι σπουδαστικοί σύλλογοι πανελλαδικά και αναμένονται δυναμικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος σπουδαστών, αφού παρέθεσε τα προβλήματα των τμημάτων του ΤΕΙ Πύργου, ζήτησε την οριστική επίλυση του χρόνιου προβλήματος της στελέχωσης της γραμματείας με μόνιμο διοικητικό προσωπικό, την κατάργηση της μεταβατικότητας και της επαναλειτουργίας του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ και την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής. Καταδίκασε το «κόψιμο» της 3ης κατεύθυνσης του τμήματος ΔΟΕΤ & ΠΜ και απέκλεισε κατηγορηματικά οποιαδήποτε σκέψη για μεταφορά των τμημάτων στην Πάτρα.

Για την επαρκέστερη οργάνωση της δράσης του συλλόγου σπουδαστών, αποφασίστηκε η εκλογή τριμελών επιτροπών από κάθε τμήμα με επικεφαλής τον υπεύθυνο από το ΔΣ για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης.

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

Όλη η επικαιρότητα