Ελλάδα Ηλεία

Δυναμική και με σύγχρονα μέσα η τουριστική προβολή της Δυτικής Ελλάδας

Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρωμένη προσέγγιση προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αποτελεί το ετήσιο Σχέδιο Δράσης Τουριστικής Προβολής για το 2020 που ψηφίστηκε την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 κατά την συνεδρίαση του  Περιφερειακού Συμβουλίου.

Με σύγχρονα μέσα επικοινωνιακής στρατηγικής και στοχευμένα εργαλεία προωθείται η νέα τουριστική ταυτότητα της Δυτικής Ελλάδας, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η  ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ευρύτερης περιοχής.

«Στόχος είναι πιο δυναμικές παρεμβάσεις προβολής, ώστε όλος ο κόσμος, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να γίνει γνώστης των πλεονεκτημάτων, της ομορφιάς και των πολλαπλών επιλογών που διαθέτει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» τόνισε κατά την εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης και συνεχίζοντας ανέπτυξε τους άξονες του νέου σχεδίου δράσεων τουριστικής προβολής που είναι:

  • Όλες οι κύριες αγορές διεθνών αφίξεων στο αεροδρόμιο Άραξου (Ρωσία, Γερμανία, Γαλλία, Πολωνία, Ιταλία, Ισραήλ, κ.α.), καθώς αποτελούν στόχο του νέου προγράμματος τουριστικής προβολής.
  • Έμφαση στην εσωτερική αγορά, αλλά και στη Βαλκανική αγορά, κάτι που αποτελεί αίτημα και των τοπικών φορέων τουρισμού, προκειμένου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να επωφεληθεί τουριστικά από την ολοκλήρωση των κύριων εθνικών οδικών αξόνων, της Ολυμπίας και Ιονίας Οδού.
  • Ενσωμάτωση στην τουριστική προβολή των τοπικών προϊόντων Π.Ο.Π και Π.Γ.Ε μέσω της συμμετοχής σε εκθέσεις και εκδηλώσεις σημαντικών εταιρειών παραγωγής αντίστοιχων προϊόντων.
  • Η χρήση καινοτόμων εφαρμογών είναι μεταξύ των μεθόδων που υιοθετούνται και προς την κατεύθυνση σχεδιάζεται η φωτογραμμετρική αποτύπωση και η δημιουργία αρχείου εικονικής περιήγησης 360ᵒ μοιρών (360ᵒ VirtualTour) σημαντικών θρησκευτικών/ πολιτιστικών μνημείων, όπως επίσης περιοχών υψηλής περιβαλλοντικής σημασίας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τα οποία θα ενταχθούν στο υπάρχον υλικό εικονικής πραγματικότητας, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη εργαλειοθήκη του συγκεκριμένου πεδίου τουριστικής προβολής.

Όπως εξήγησε ο κ. Κοροβέσης η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής, έχει σχεδιάσει  νέες δράσεις για την περαιτέρω επέκταση του αποτυπώματος αναγνωρισιμότητας της περιοχής στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως επίσης τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων  του τουριστικού, και όχι μόνο, κλάδου.  Επίσης επιδιώκεται η αύξηση των συνεργιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των τοπικών φορέων. Τέλος, αποσαφήνισε ότι οι δράσεις θα εμπλουτίζονται στη διάρκεια του έτους λόγω της δυναμικής που απαιτείται να έχει ένα σωστό πρόγραμμα, προσαρμοζόμενο κάθε φορά στις ανάγκες των εμπλεκόμενων με τον τουριστικό κλάδο επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων, αλλά και τις εξελίξεις που σημειώνονται στο εσωτερικό και διεθνές περιβάλλον.

Όλη η επικαιρότητα