Δυναμική παρουσία από την ΠΕΝΑ στην 9η Διεθνή Έκθεση «Zootechnia»

pena3.jpg

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των νέων αγροτών στην 9η Διεθνή Έκθεση «Zootechnia», που πραγματοποιήθηκε από τις 29 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου του 2015 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.


Περισσότεροι από 6.000 νέοι και νεοεισερχόμενοι γεωργοί πέρασαν από το περίπτερο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.), ενημερώθηκαν τόσο από τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις με το διοικητικό συμβούλιο, όσο και από τα ενημερωτικά φυλλάδια που διατέθηκαν, για τις δράσεις του συνδικαλιστικού τους οργάνου για το 2015.


Οι αγρότες είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους και να ανταλλάξουν απόψεις και θέσεις για το μέλλον του αγροτικού τομέα, αλλά και για τους στόχους που έχουν τεθεί και οι οποίοι εκτιμάται ότι θα δώσουν νέα πνοή και ώθηση στην πρωτογενή παραγωγή.  


Το περίπτερο της Π.Ε.Ν.Α. επισκέφθηκαν αντιπροσωπείες νέων αγροτών από την Κύπρο και τη Βουλγαρία για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συνεργασία σε διάφορα επίπεδα με επισκέψεις μελέτης και ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Την παρουσία των νέων αγροτών ενίσχυσε και η συμμετοχή στο ίδιο περίπτερο, της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Γεωπόνων, οι οποίοι παρείχαν ουσιαστική βοήθεια με τις πληροφορίες που έδιναν στους επαγγελματίες αγρότες. Οι δύο πλευρές έδειξαν διάθεση για περαιτέρω συνεργασία στο μέλλον ώστε να πετύχουν με αυτόν τον τρόπο την ενίσχυση της δραστηριότητας των νέων αγροτών στις δύσκολες συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν καθημερινά.  


Επίσης κατά τη διάρκεια της έκθεσης τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου συναντήθηκαν με τα Δ.Σ. της Ένωσης Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων (Ε.ΚΑ.ΓΕ.Μ.), του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ), με τον Σύνδεσμο των Ελλήνων Κτηνοτρόφων (ΣΕΚ) με αγροτικούς συνεταιρισμούς της χώρας, με τις κατά τόπους Ενώσεις των νέων αγροτών, με νέους αγρότες από όλη την επικράτεια, με οργανισμούς πιστοποίησης και με άλλους φορείς. 

Στο πλαίσιο της «Zootechnia», το Δ.Σ. της Π.Ε.Ν.Α. έκοψε την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα της και ευχήθηκε το 2015 να είναι η χρονιά των νέων αγροτών.

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών εκφράζει τις ευχαριστίες στην ΔΕΘ- ΗΕLEXPO AE για τη στήριξη που της παρείχε στην έκθεση και για τις υπηρεσίες  που προσέφερε καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.