Ηλεία

Δυνατά – Μαζικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο «ΟΧΙ»

antarsya1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ξεκάθαρη στάση υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής, τάσσεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που διοργάνωσε χθες συγκέντρωση στην πλατεία Ιατρίδη στον Πύργο, ζητώντας από το λαό, να παλέψει για ρήξη με την ΕΕ, και έξοδο από την Ευρωζώνη, ώστε να ξεκινήσει η ανάκαμψη για την αξιοπρέπεια του λαού, που δοκιμάστηκε σκληρά μέσα από τα μνημόνια των προηγούμενων ετών. Τα στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν δίνουν πάντως σε καμία περίπτωση λευκή επιταγή στον Α. Τσίπρα υπογραμμίζοντας πως και τα μέτρα που ο ίδιος πρότεινε, δεν απέχουν και πολύ από το μνημόνιο.

Γιάννης Σεφερλής

Μέλος ΑΝΤΑΡΣΥΑ

«Λέμε όχι αποφασιστικά, δυνατά και μαζικά! Όλα τα άλλα, δηλαδή το ναι, είναι θάνατος. Το όχι μπορεί να μη λύνει τα προβλήματα, δεν είναι όμως θάνατος, είναι «εντατική» που μέσα από αυτή θα προσπαθήσουμε να σταθούμε και πάλι στα πόδια μας, και πρέπει να δώσουμε μάχη. Λέμε όχι στην κάλπη και ναι στους αγώνες που έρχονται. Εμείς λέμε τα πραγματικό εργατικό όχι, το όχι των αγώνων!»

Βαγγέλης Σαμαράς

Μέλος ΑΝΤΑΡΣΥΑ

«Κάνουμε ένα κάλεσμα στο λαό της Ηλείας, να δηλώσει ένα βροντερό όχι, στα μνημόνια, στην ΕΕ, και στους θεσμούς. Στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα μας οδήγησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που σήμερα μας παρουσιάζονται σαν σωτήρες, και καλούν τον λαό να πει ναι. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δε συμφωνεί με τις προτάσεις τις κυβέρνησης, ούτε πιστεύουμε ότι θα πέσει το ευρωπαϊκό σύστημα με το όχι μας. Είναι όμως η ανθρώπινη αξιοπρέπεια που πρέπει να νικήσει. Κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η επόμενη μέρα, ας αναλογιστούμε όμως πόσα μαγαζιά μικρομεσαίων έχουν κλείσει και πόσο έχει μειωθεί το βιοτικό μας επίπεδο. Είναι ένα όχι που έπρεπε να το πούμε χρόνια τώρα».

Λάζαρος Ασμής

Εκπαιδευτικός

«Δηλώνουμε μαζικά κατά του ναι, δηλαδή κατά των εκβιασμών της ΕΕ και των δανειστών. Ξέρουμε ότι την Κυριακή, θα κληθούμε να απαντήσουμε σε ένα ερώτημα που αφορά την πρόταση των δανειστών, η οποία μπορεί να μην είναι στο τραπέζι, δείχνει όμως την τιμωρητική και εκδικητική διάθεσή τους εκ μέρους τους. Ένα όχι δε θα φέρει τη ρήξη που εμείς επιθυμούμε, και δε σημαίνει ούτε ναι στις προτάσεις της κυβέρνησης. Εμείς θέλουμε διαγραφή χρέους εδώ και τώρα χωρίς καμία διαπραγμάτευση». 

Όλη η επικαιρότητα