Δύο ελληνικά θερινά σινεμά ανάμεσα στα 10 καλύτερα της Ευρώπης!

504390a6d376e4248f53e8b06729633d.jpg

Η βρετανική εφημερίδα Guardian σε αφιέρωμα που έκανε για τα δέκα καλύτερα θερινά σινεμά της Ευρώπης, δίνει την τέταρτη και την όγδοη θέση, σε δύο ελληνικούς θερινούς κινηματογράφους

Η μαγεία του κινηματογράφου αναδεικνύεται δυναμικά τα καλοκαιρινά βράδια στα θερινά σινεμά, κάτω από τ’ αστέρια, σε τοποθεσίες ρομαντικές! Η βρετανική εφημερίδα Guardian στην ταξιδιωτική της στήλη ξεχωρίζει τα δέκα καλύτερα θερινά σινεμά της Ευρώπης.


                                             Το σινέ Καμάρι στη Σαντορίνη


Ανάμεσα σε αυτά δύο ελληνικοί θερινοί κινηματογράφοι – το σινέ Παρί στην Πλάκα, στη σκιά της Ακρόπολης και το σινέ Καμάρι στην μαγευτική Σαντορίνη – κερδίζουν «με το σπαθί τους», την τέταρτη και την όγδοη θέση αντίστοιχα!

Δείτε ποια είναι τα καλύτερα δέκα θερινά σινεμά στην Ευρώπη.

1.Κάστρο Montjuïc στη Βαρκελώνη

2. Cromarty  cinema στη Σκωτία 

3. σινέ Locarno on the lake, Ελβετία

4. σινέ Παρί, Αθήνα. Βρίσκεται στην καρδιά της ιστορικής Πλάκας, στη σκιά της Ακρόπολης και μπορεί κανείς να δει μια ταινία πίνοντας μια παγωμένη μπύρα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον.


                                              σινέ Παρί στην πλάκα  

5. σινέ Cineteca Bologna, στην Ιταλία.

6. Moonlight cinema στα Κανάρια νησιά.

7. Sotto le stelle στη Βερόνα, Ιταλία.  

                            Το μπαρ στο σινέ Καμάρι, στη Σαντορίνη

8. σινέ Καμάρι στη Σαντορίνη. Ακριβώς έξω από την πόλη είναι ίσως το πιο δροσερό μέρος στον πλανήτη για να δεις μια τανία το καλοκαίρι, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Τα αστέρια του ελληνικού ουρανού τρεμοπαίζουν πάνω από τα κεφάλια των θεατών, ενώ υπάρχει και μπαρ για ένα δροσιστικό ποτό!

9. Το σινέ Rathausplatz film, στη Βιέννη.

10. Το σινέ La Villette, στο Παρίσι.Πηγή: protothema.gr