Κινηματογράφος

Δυο Ημέρες, Μια Νύχτα, η συγκινητική ταινία των Νταρντέν

2days.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η Σάντρα, νεαρή σύζυγος και μητέρα, εργάζεται σε ένα εργοστάσιο σε μια μικρή πόλη του Βελγίου. Κατά την απουσία της, οι συνάδελφοι της συνειδητοποιούν ότι μπορούν να καλύψουν τη βάρδιά της με μικρές υπερωρίες και χρηματικά μπόνους. 

Η μοίρα της Σάντρα βρίσκεται στα χέρια 16 εργατών, τους οποίους πρέπει να πείσει να αρνηθούν τα μπόνους για να κρατήσει τη δουλειά της. Μπαίνει σε μια μάχη για να σώσει τη θέση της, δύο ημέρες και μία νύχτα, πριν την καταληκτική ψηφοφορία. 

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας, η ταλαντούχα Μαριόν Κοτιγιάρ, παραδέχεται στην παρακάτω δήλωσή της, το δέος που ένιωσε, κατά την συνεργασία της με το σκηνοθετικό δίδυμο Νταρντέν

«Γνώρισα τους αδερφούς Νταρντέν στα γυρίσματα του «Σώμα με σώμα». Ένιωσα δέος, τους θαύμαζα πολύ ανέκαθεν. Πίστευα ότι ήταν πέρα από τις δυνατότητες μου- δεν συνεργάζονται συχνά με ηθοποιούς σαν εμένα. Ήξερα ότι αν δούλευα στις ΗΠΑ, θα μου δινόταν η ευκαιρία να δουλέψω με περισσότερους σκηνοθέτες, αλλά οι Νταρντέν; Ήταν πραγματική έκπληξη και χαρά ταυτόχρονα… 
…Στην πρώτη μας συνάντηση, ήμουν σα μικρό παιδί, προσπαθούσα να το καταπιέσω, αλλά δε τα κατάφερνα. Τους είπα «είμαι τόσο χαρούμενη που δουλεύω μαζί σας, θα μπορούσα να κάνω τούμπες!» Έπρεπε να τους πω πώς αισθάνομαι πριν αρχίσουμε τη σοβαρή δουλειά!» 


Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα