Ηλεία

Δύο συλλήψεις για τη διακίνηση των μεταναστών στον Καϊάφα

Ακούστε το άρθρο

Έναν 35χρονο Τούρκο και έναν 55χρονο Έλληνα οδηγό φορτηγού συνέλαβαν οι άνδρες του Λιμεναρχείου Κατακόλου για την υπόθεση των 63 μεταναστών  που εντοπίστηκαν στην παραλία του Καϊάφα προχθές το πρωί σε ιστιοφόρο με τουρκική σημαία. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δύο συλληφθέντες φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών.

Συνολικά εντοπίστηκαν 63 αλλοδαποί, εκ των οποίων 59 άνδρες, τρεις γυναίκες και ένας ανήλικος,  οι οποίοι σύμφωνα με την αρμόδια Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, επιχείρησαν να βγουν παράνομα από τη χώρα, με πιθανότερο προορισμό την Ιταλία.

Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας των Λιμενικών, φαίνεται ότι το φορτηγό, το οποίο κατασχέθηκε, χρησιμοποιήθηκε ως μέσο μεταφοράς των μεταναστών στον Καϊάφα, με στόχο να επιβιβαστούν στο σκάφος και να συνεχιστεί το εμπόριο ψυχών…

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Λιμενικού, ο Έλληνας οδηγός θα οδηγηθεί σ στην αρμόδια Εισαγγελία, με την κατηγορία της εμπλοκής του σε παράνομο κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών.

Όλη η επικαιρότητα