Ψυχαγωγία

Δύο Ξένοι: Ποιοι ηθοποιοί θα έπαιζαν το ζευγάρι Κουντουράτου – Μαρκοράς

Ακούστε το άρθρο

Στην κάμερα της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» και την δημοσιογράφο Φωτεινή Πετρογιάννη παραχώρησε συνέντευξη ο γνωστός σεναριογράφος Δημήτρης Αποστόλου.

Ο Αποστόλου, που υπήρξε ένας εκ των δημιουργών της θρυλικής ελληνικής σειράς «Δύο ξένοι» του Mega (μαζί με τον αποκάλυψε για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, ότι η Εβελίνα Παπούλια και ο Νίκος Σεργιανόπουλος δεν ήταν οι πρώτες επιλογές για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

«Ο ρόλος της Μαρίνας Κουντουράτου είχε προταθεί αρχικά στην Ελένη Κούρκουλα, αλλά δεν ήθελε να τον κάνει. Είδαμε την Εβελίνα Παπούλια στο σίριαλ «Ασυνήθεις ύποπτοι» κι έτσι της προτείναμε τον ρόλο. Της είπαμε ότι το κόκκινο μαλλί έπρεπε να γίνει ξανθό και έπαθε μια κρίση. Έφυγε και όταν γύρισε φορούσε ένα μαντήλι στο κεφάλι. Μόλις το έβγαλε είδαμε ότι είχε βάψει το μαλλί, χωρίς να ξέρει τι ρόλο θα έπαιζε», είπε χαρακτηριστικά.

Και κατόπιν πρόσθεσε: «Τον ρόλο του Κωνσταντίνου Μαρκορά θα τον έπαιζε ο Γρηγόρης Βαλτινός, αλλά είχε αφιερωθεί στον «Βιολιστή στη στέγη», που είναι για εμένα το πιο εμβληματικό πράγμα που έχει κάνει».

Γρηγόρης Βαλτινός, Ελένη Κούρκουλα
Γρηγόρης Βαλτινός, Ελένη Κούρκουλα (Eurokinissi)

Μάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε πως ο ρόλος της Ντένης Μαρκορά είχε προταθεί αρχικά στη Νόνικα Γαληνέα και η Ντίνα Κώνστα προοριζόταν για τον ρόλο της Φλώρας, που τελικά υποδύθηκε η Χρυσούλα Διαβάτη.

Σε παλαιότερη συνέντευξή στην εφημερίδα Espresso, ο Δημήτρης Αποστόλου αποκάλυψε ότι πηγή έμπνευσης πολλών σκηνικών της σειράς ανάμεσα στην Μαρίνα και τον Κωνσταντίνο ήταν η Ελένη Μενεγάκη.

Το επιτυχημένο σίριαλ του Mega «Δύο Ξένοι», που προβλήθηκε την περίοδο 1997 – 1999, ήταν μια ρομαντική κομεντί, με πρωταγωνιστές τον Νίκο Σεργιανόπουλο και την Εβελίνα Παπούλια και παρουσίαζε την ερωτική σχέση μεταξύ μιας ξανθιάς παρουσιάστριας τηλεοπτικής εκπομπής ανάλαφρου περιεχομένου (Μαρίνα) και ενός υπεροπτικού καθηγητή θεάτρου (Κωνσταντίνος).

Πηγή: ethnos.gr

Όλη η επικαιρότητα