Αγροτικά

Δυτι. Ελλάδα: 1.731 νέοι αγρότες χρηματοδοτούνται με 33.414.500 ευρώ

Ακούστε το άρθρο

Την απόφαση ένταξης επιπλέον 9 νέων δικαιούχων αγροτών στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020», που θα ενισχυθούν με το συνολικό ποσό των 163.000 ευρώ, υπέγραψε την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Συνολικά από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχουν ενταχθεί στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» 1.731 νέοι αγρότες και είναι δικαιούχοι συνολικής Δημόσιας Δαπάνης ύψους 33.414.500 ευρώ.

Με την τελευταία τροποποίηση, εντάσσεται το σύνολο των αιτήσεων των νέων αγροτών που πληρούσαν τις προϋποθέσεις ένταξης στο Πρόγραμμα, ολοκληρώνοντας την πρώτη φάση υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος, με την πληρωμή της 1ης δόσης που καλύπτει το 70% της συνολικής προϋπολογισμένης δαπάνης.

«Με πλήρη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση υλοποίησης του υπομέτρου 6.1 “Εγκατάσταση Νέων Γεωργών του ΠΑΑ 2014-2020 για την Περιφέρειά μας. Ικανοποιήσαμε το σύνολο των υποψηφίων νέων γεωργών που πληρούσαν τις προϋποθέσεις ένταξης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Με συντονισμένες ενέργειες η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διεκδίκησε κι εξασφάλισε επιπλέον χρηματοδότηση προκειμένου να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα. Οι νέοι της Περιφέρειάς μας είναι το μέλλον μας και ο πρωτογενής τομέας είναι ένας από τους βασικότερους οικονομικούς και αναπτυξιακούς άξονες της περιοχής μας ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας, ευχαριστώντας ταυτόχρονα τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας (Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας ΠΔΕ και Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των ΠΕ της ΠΔΕ) για την αποτελεσματικότητά τους και την εύρυθμη λειτουργία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχική πίστωση που είχε εγκριθεί για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ήταν 24.700.000 ευρώ, ποσό το οποίο δεν κάλυπτε το σύνολο των δικαιούχων που πληρούσε τις προϋποθέσεις. Προκειμένου να ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων, οι πιέσεις της Περιφέρειας ήταν διαρκείς, με αποτέλεσμα να εγκρίνεται τμηματική ενίσχυση της αρχικής πίστωσης, και εν τέλει το πρόγραμμα να κλείσει με 33.414.500 ευρώ.

Όλη η επικαιρότητα