Αχαϊα

Δυτική Αχαΐα: Η σφοδρή κακοκαιρία κατέστρεψε καλλιέργειες

Ακούστε το άρθρο
Εκτεταμένες καταστροφές, άφησε στο πέρασμά του από τη Δυτική Αχαΐα, το χθεσινό κύμα κακοκαιρίας που χαρακτηρίστηκε από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα σε αγροτικές καλλιέργειες και σε νοικοκυριά, αλλά και με κατολισθήσεις στο επαρχικό οδικό δίκτυο.

Ειδικά στην επαρχιακή οδό Σανταμερίου – Πορτών, η έντονη και συνεχής βροχόπτωση από το βράδυ της Κυριακής προκάλεσε εκτεταμένες κατολισθήσεις, ενώ η δημοτική αρχή Δυτικής Αχαΐας αναφέρει ότι πρόκειται σαφώς για το αποτέλεσμα της καλοκαιρινής πυρκαγιάς που έπληξε την ευρύτερη περιοχή και άφησε γυμνά τα πρανή των δρόμων.

Παρόμοια προβλήματα αναφέρονται και για το επαρχικό οδικό δίκτυο που συνδέει τα Ζησιμαίικα με το Τζάιλο, που είχαν βρεθεί στο μάτι της πύρινης κόλασης το περασμένο καλοκαίρι.

Εικόνες καταστροφής από εκτεταμένες πλημμύρες καλλιεργήσιμων εκτάσεων ακόμα και νοικοκυριών, καταγράφονται επίσης σε Λιμνοχώρι, Σαγέικα και Λακκόπετρα. Μεγάλες εκτάσεις με καλλιέργεια ανοιξιάτικης πατάτας έχουν πλημμηρίσει με αποτέλεσμα αγρότες της περιοχής να κάνουν λόγο για μεγάλη καταστροφή.

Και από την κοινότητα Καλαμακίου κάτοικοι καταγγέλλουν ότι έχουν καταστραφεί καλλιέργειες αλλά και οικοσκευές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Επίσης, για μια ακόμα φορά σημειώθηκαν καταστροφές από την υπερχείλιση του ρέματος Μαλιαγκού, μεταξύ Ανω και Κάτω Αλισσού. Μια έκταση αρκετών στρεμμάτων είχε μετατραπεί χθες σε λίμνη, με πολλές μόνιμες και θερινές κατοικίες να έχουν υποστεί ζημιές από πλημμύρες.

Πηγή: Εφημερίδα Πελοπόννησος

Όλη η επικαιρότητα