Αχαϊα

Δυτική Αχαΐα: Φόβος και τρόμος αλεξικέραυνο για σχολείο και σπίτια

Ακούστε το άρθρο

Με τον καθημερινό κίνδυνο ζούσαν μαθητές του δημοτικού σχολείου Αλισσού, αλλά και κάτοικοι του χωριού, από τους κεραυνούς καθώς από την εγκατάσταση του αλεξικέραυνου που είχε τοποθετηθεί στο σχολείο, είχε αφαιρεθεί το σύστημα της γείωσης! Σοκάρουν οι περιγραφές γονιών από το σχολείο, αλλά και κατοίκων του χωριού που τα σπίτια τους βρίσκονται κοντά στο σχολείο.

Λόγω έλλειψης της γείωσης, δεν μπορούσε να απορροφηθεί ο κεραυνός με αποτέλεσμα να “σκάει” ακόμη και σε διπλανό κήπο, καίγοντας τα λουλούδια! Ευτυχώς, δεν είχε σημειωθεί κανένα ατυχές περιστατικό, ενώ η αρμόδια υπηρεσία του δήμου, άμεσα και πριν ξεκινήσουν πάλι οι βροχές και η κακοκαιρία, αντικατάστησε το σύστημα της γείωσης, ώστε να επανέλθει το καθεστώς ασφάλειας στο σχολείο αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά, στη δυτική Αχαΐα, όπου οι κλοπές και οι βανδαλισμοί έχουν αφήσει εγκαταστάσεις χωρίς σύστημα αλεξικέραυνου.

Οι “κυνηγοί” του χαλκού, βάζουν “στόχο” τα υλικά και τα “ξηλώνουν” προκαλώντας μεγάλες καταστροφές, κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και οικονομική αιμορραγία στα ταμεία του δήμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σχολείο, έγιναν επίσης και άλλες παράλληλες εργασίες άρσης επικινδυνότητας σε πολλά σημεία, ώστε να είναι τα παιδιά ασφαλή.

Όπως απομάκρυνση των καλωδίων από την λυόμενη εγκατάσταση, φωτισμός στο γήπεδο και άλλα. Στο μεταξύ, τα 2 κενά στα κάγκελα που χωρίζουν το προαύλιο του δημοτικού σχολείου απο τις κερκίδες του γηπέδου μπάσκετ, επιτέλους καλύφθηκαν.

Όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου, η αποκατάσταση έγινε χάρη στον Θοδωρο Γκρέκα,( που προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να κατασκευάσει και τοποθετήσει 2 πορτάκια ασφαλειας ώστε να μην κινδυνεύουν τα παιδιά την ώρα του διαλειμματος. Και η ανακοίνωση του Συλλόγου καταλήγει: Τον ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε την κίνηση του αυτή να ακολουθήσουν όλο και περισσότεροι γονείς,στον τομέα βέβαια που μπορεί ο καθένας

Πηγή: Εφημερίδα “ΓΝΩΜΗ”

Όλη η επικαιρότητα