Αχαϊα

Δυτική Αχαΐα: Νέο «χτύπημα» κατά του εμπορίου ηρωίνης

Ακούστε το άρθρο

Με την κατηγορία της κατοχής και της διακίνησης ηρωίνης συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 49 και 52 ετών προχθές το μεσημέρι στα Σαγέικα της Δυτικής Αχαΐας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, καταφέρνοντας ένα ακόμα σημαντικό χτύπημα στη μάχη κατά των ναρκωτικών.

Η αστυνομική έρευνα αποδείχθηκε απόλυτα στοχευμένη και αποτελεσματική, καθώς αποκαλύφθηκε ότι οι δύο δράστες διακινούσαν ηρωίνη σε χρήστες ναρκωτικών στα Σαγέικα.

Στο σπίτι του 49χρονου βρέθηκαν 3.610 ευρώ, κυρίως σε χαρτονομίσματα των 5, 10 και 20 ευρώ,  ένα πλακίδιο με μικροποσότητα ηρωίνης, μια σπάτουλα με υπολείμματα ηρωίνης και ένα κινητό τηλέφωνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 1990 ευρώ περίπου βρέθηκαν κρυμμένα σε σκεπή του σπιτιού, σε συσκευασία σφραγισμένη με μονωτική ταινία.
Στο σπίτι του 52χρονου βρέθηκαν 31 γραμμάρια ηρωίνης, σε βραχώδη μορφή, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, με υπολείμματα ηρωίνης, μια σπάτουλα και δύο λεπίδες χαρτοκόπτη με υπολείμματα ηρωίνης. Για την ίδια υπόθεση έχει συλληφθεί και ένας 31χρονος Έλληνας, διότι σε έλεγχο που του έγινε, βρέθηκε στην κατοχή του -και κατασχέθηκε- μια συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης, την οποία είχε αγοράσει νωρίτερα από τον 49χρονο έναντι 10 ευρώ.

Εις βάρος του σχηματίστηκε, δικογραφία πλημμεληματικού χαρακτήρα για κατοχή ναρκωτικών. Για τους άλλους δύο συλληφθέντες σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Όλη η επικαιρότητα