Δυτική Ελλάδα: Εως 23,6% μειώθηκαν οι μισθοί των εργαζομένων – Επεσε ψαλίδι σε 2.085 επιχειρήσεις

Μειώσεις μισθών έως 30,4% έφεραν το 2012 οι επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις που αντικατέστησαν τις «ληγμένες» κλαδικές και ομοιοεπαγγελματικές συμβάσεις ή προηγούμενες συμφωνίες, σε εφαρμογή του νέου καθεστώτος των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Την υποχώρηση των αποδοχών αποτυπώνει ο «Χάρτης» με τις μειώσεις των μισθών που έγιναν σε πανελλαδικό επίπεδο και κατατέθηκαν, όπως επιβάλλει ο νόμος, στις επιθεωρήσεις εργασίας. Σύμφωνα με τον «Χάρτη» τον οποίο αποκαλύπτει η «ΗτΣ» συνολικά 75.277 επιχειρήσεις συμφώνησαν, μέσω επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων, μειώσεις αποδοχών από 5,3% έως 30,4% για 355.397 εργαζομένους.

Εφαρμογή του Μνημονίου
Από τις 14 Φεβρουαρίου (ημερομηνία εφαρμογής του μνημονιακού νόμου ο οποίος προέβλεψε την οριζόντια μείωση κατά 22% – και 32% για τους νέους – του κατώτατου μισθού και των νέων ρυθμίσεων για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας) και έως το τέλος του 2012 (οπότε άρχισε να ισχύει και ο ν. 4093/12 που έδωσε τη δυνατότητα στους εργοδότες και επιχειρήσεις μη μέλη του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ να αφαιρέσουν το επίδομα γάμου) συμφωνήθηκαν:

Μειώσεις αποδοχών από 5,3% έως 30,4% για 94.044 εργαζομένους σε 794 επιχειρήσεις μέσω νέων επιχειρησιακών συμβάσεων, οι οποίες υπογράφηκαν και υπερισχύουν των κλαδικών και των ομοιοεπαγγελματικών έχοντας ως «πάτωμα» ασφαλείας την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

www.patrastimes.gr